Bemutatkozik a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona utcai Tagóvoda


Megjelent: 2021 Február 18. ( Csütörtök ) 14:23
Módosítva: 2021 Február 18. ( Csütörtök ) 16:42
A Korona utcai Tagóvoda épülete a város szívében, mégis nyugodt, csendes környezetben, az Élővíz-csatorna partján helyezkedik el.

Udvarunk tágas, füves, jól felszerelt. Mozgásfejlesztő játékok, homokozó, csúszda, kis játszóházikó kínál változatos játéklehetőségeket a gyerekeknek. Az ivókút, az udvari zuhanyzó egészségünk, edzettségünk megerősítését szolgálja. Az óvoda épülete világos, tágas, jó elrendezésű. 50 kisgyermek neveléséről gondoskodunk, két csoportban. Mindkét csoportban vegyes életkorú gyermekek vannak. A Nyuszi csoport óvodapedagógusai: Andorné Csarnai Szidónia és Hegedűs Lászlóné. A dajkai feladatokat Szatmári Judit dajka néni látja el. A Micimackó csoport óvodapedagógusai: Priskin Renáta és Kónya Erzsébet. Munkájukat Sódar Attiláné dajka néni segíti. A vegyes életkor számtalan előnye érvényesül nevelőmunkánkban.

Az új tornaszoba és fejlesztőszoba megépítésével megfelelővé váltak a tárgyi feltételeink a mai kor elvárásai és igényei szerint. Lehetővé válik ez által a gyermekek egészséges életmódjának elősegítése, a mozgás- és kognitív képességeiknek fejlesztése. A tornaszoba alkalmas lesz arra, hogy Fodorné Stelkovics Ildikó fejlesztőpedagógusunk DSZIT mozgásterápiát tartson azon óvodásainknak, akiknek további fejlődéséhez ez szükséges.

Óvodánk napirendjét, mindennapi életét egy nagycsaládhoz lehetne hasonlítani, ahol mindenki ismer mindenkit. Óvodánk egész napját átszővi a játék és a mese. A játékban, a játékon keresztül ismerkedünk meg mindazzal a műveltségtartalommal, mely képessé teszi a gyermeket a sikeres iskolakezdéshez. Játszunk, éneklünk, mesélünk, sokfélét ábrázolunk, ismerkedünk a természet és az emberek világával, tornázunk, sokat mozgunk a szabad levegőn.

Nevelési célunk, hogy egy nyugodt, család- és gyermekbarát szigetként, „oázisként” tevékenykedjünk.

Szeretettel várjuk a leendő kis óvodásainkat!

Andorné Csarnai Szidónia tagóvoda vezető

Tételek: 1 - 20 / 28 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


bemutatkozás