Bemutatkozik a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Újvárosi Tagóvoda


Óvodánk Békés városának központi részén helyezkedik el, melynek kertvárosi jellege visszaköszön az épület homlokzatán, megjelenésén.

Óvodánk épülete a 2020-as nevelési évben egy teljes körű szigetelési és fűtéskorszerűsítési felújításon esett át. Óvodánk családias hangulatú, kétcsoportos, ahol vegyes életkorú gyermekek számára biztosítjuk a nyugodt játéklégkört. A 2021/22-es nevelési évben mindkét csoportba várjuk a leendő kicsiket. A Szamóca csoportba nagy- és kiscsoportos életkorú gyermekek számára biztosít élményben gazdag napokat Dobó Emőke és Nóvé Ildikó óvodapedagógus. A Buci Maci csoportban pedig kis- és középsős korú gyermekek napirendjét, érzelmi biztonságát segíti Lipcseiné Jakucs Anikó és Csorba-Kohári Döniz óvodapedagógus. Célkitűzésünk nem más, mint a sport, a mozgás megszerettetése, a mozgásszegény életmód kompenzációja, ezáltal az egészséges életmódra való nevelés fontosságának kialakítása.

A mindennapi tevékenységeken kívül lehetőség van a mozgásos életmód és egészségmegőrzés szemléletének szélesebb körű gyakorlására: az ovi torna, a vízhez szoktató foglalkozások és a legkisebb gyermekek mozgását koordináló babatorna keretén belül. A testnevelés mozgástevékenységein túl az esztétikus mozgással megismertető, néphagyományt ápoló és egyben mozgáskoordinációt fejlesztő gyermektánc lehetőségét is elérhetővé tesszük az óvodába járó gyermekek számára. A megszokottól eltérő sportágak felkínálásával elsődleges célunk a természetes mozgáskedv fenntartása, az egészséges életvitel kialakítása, a gyermekek testi képességeinek, fizikai erőnlétének és edzettségüknek fejlesztése. Mozgáson keresztül valósul meg a gyermekek tanulási képességeit meghatározó funkciók fejlesztése, így a potenciális tanulási zavarok korai kiszűrése, megelőzése. A város óvodái közül mi vagyunk az egyetlen, melyben só kabin van, amely szintén az egészségmegőrzést szolgálja. Értéke felbecsülhetetlen, hiszen az őszi-téli hónapokban ilyen módon is segítjük a gyerekek egészségének megőrzését. Profilunk két fő alappillérének - a mozgás megszerettetésének és az egészséges életmódra nevelésnek - megfelelően, igyekszünk a mindennapokban a lehető legtöbb időt a szabadban, friss levegőn, mozgással tölteni.

Udvarunk átalakításával olyan tágas, a szabad mozgás lehetőségét, az árnyas fák nyújtotta kellemes, esztétikus, egészséges környezetet biztosító tér jött létre, melyet az év egészében élvezhetnek az Újvárosi Tagóvoda gyermekei.

Lipcseiné Jakucs Anikó tagóvoda vezető

Tételek: 1 - 20 / 48 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


bemutatkozás