Megújult a Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ


A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ sikeresen pályázott a TOP-7.1.1-16-H-123-7 kódszámú felhívás keretében a „Inspiráló nyitott tér- A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ infrastrukturális korszerűsítése, fejlesztése” című felhívásra. A Kulturális Központ 135 millió forint, 100%-os támogatási intenzitású, vissza nem térítendő támogatás segítségével valósította meg a beruházást. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ számos helyi és térségi kulturális és egyéb rendezvény megvalósításához biztosít érték,- és élményközpontú helyszínt, ezért a TOP-7.1.1-16-H-123-7 kódszámú, „Inspiráló nyitott tér- A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ infrastrukturális korszerűsítése, fejlesztése” című felhívás keretében nyertes pályázatot nyújtott be az épület belső tereinek, eszközparkjának korszerűsítésére.

 

A TOP-7.1.1-16-H-ERFA-2019-00401 azonosító számú projekt támogatási összege 135 millió Ft.

A megvalósítás helyszíne: 5600 Békés, Jantyik M. utca 23-25.

 

A fejlesztés célja szerinti beruházás eredményeként a fogadás feltételeinek javítása érdekében az esélyegyenlőségi szempontokat is szem előtt tartva a Kulturális Központ belső tereinek a felújítása, akadálymentesítése, új közösségi tér kialakítása, légtechnikai korszerűsítése, valamint eszközbeszerzés valósult meg.

 

A projekt kivitelezési munkálatai az előre tervezett ütemnél jobban haladva, 2021. júliusra fejeződtek be, így a projekt tényleges fizikai befejezése 2021. augusztusában megvalósul.

 

 

 

„A projektről bővebb információt a www.bekesikultura.hu oldalon olvashatnak.

 

 

További információ kérhető:

 

Dr. Pappné Darida Andrea

igazgató

 

Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális, Sport és Turisztikai Központ

(Tel.: 66/411-142, E-mail: bekesikultura@bekesikultura.hu)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!