Non profit KFT-ben egyesülnek a békési kulturális intézmények és a civilház tevékenysége.


Sporttanácsról, újabb pályázatokról és elismerések adományozásáról is döntött Békés Város képviselő-testülete.

Kálmán Tibor polgármester ismertette a döntéseket mai sajtótájékoztatóján.

 

-        Meghosszabbítják a sportegyesületek tagságidíj támogatását augusztus 30-ig

 

-        Már 42 fiatal családhoz jutott el a babacsomag Békésen, a jövőben Mucsi András képviselő koordinálja ezek átadását.

 

-        Szeptember 5-től 18-ig tart majd a Békés-Tarhosi Zenei Napok programja.

 

     -   Megalakul az 5 tagú Sport Tanácsot, melynek keretei között a kulturális központ igazgatója, Békés város alpolgármestere, a helyi futball és atlétikai klub vezetője, valamint a több szakosztályt magába foglaló Békési Torna Egylet elnöke segíti majd a munkánkat, tesz javaslatot a békési sportélettel kapcsolatban.

 

-        A kulturális központ, a könyvtár, a múzeum és a sportcsarnok mellett a Békési Civil Házat is egy non profit önkormányzati KFT-ben egyesíti munkáját a jövőben. A civilekkel együtt az említett négy intézmény is része lesz annak a  100%-ban önkormányzati tulajdonú kft-nek, mely munkájukat összehangolva lehetővé teszi a kiváló szakembergárdában rejlő lehetőségek még hatékonyabb kiaknázását és az álláshelyek stabilizálását. A cél, hogy a turizmust és a városüzemeltetést sikeresen felügyelő önkormányzati kft-k után a kulturális élet is egy rugalmas, versenyképes és hatékony cégben gyarapodjon tovább. Az átszervezés így nem jár létszámcsökkenéssel, sőt minden jelenlegi munkahelyre szükség lesz a célok megvalósításához

 

-        Döntöttek a bélmegyeri és a rosszerdei út fejlesztését célzó 272 millió forintos programról, valamint a külterületi zártkertek közmű korszerűsítését segítő pályázatról is. Ez utóbbi esetèben a csatornahálózat karbantartását biztosító fejlesztés mellett a területek áramellátásának korszerűsítése is megvalósulhat.

 

-        Sikeres pályázat esetén a Nevelő utca földútját, illetve az onnan elágazó Váradi utca felé vezető szintén földutat újítanák fel. A pályázati költség bruttó 17 millió 999 ezer 710 forint.

 

-        Villamosenergia-ellátást pedig hagyományos energiaellátással a Rosszerdői zártkertekben, a Vargahosszai csatorna melletti úttal ellátott ingatlanoknál alakítanák ki 6 millió 985 ezer forintból.

-       Döntöttek a ifjúsági díjak kitüntetettjeiről is. 

 

Végezetül Kálmán Tibor polgármester mindenkit szeretettel invitált a XXIII. Madzagfalvi Napok programjára.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!