Békés Retro - 1976. július 8-án nyílt meg az OTP és a lottózó Békésen.


Mintegy negyvenöt éve , 1976. július 8-án csütörtökön új színfolttal gazdagodott Békés: Martincsek László, az OTP Békés megyei igazgatója átadta rendeltetésének a most elkészült OTP-fiókot és totó-lottó-kirendeltséget.

"Nagyon kellett már ez a létesítmény a városnak. Több mint 22 éve, 1954-ben egy szűk kis üzlethelyiségben kezdte meg működését a takarékpénztár, mindössze négyén kezelték a betéteket, melyek összege alig tett ki néhány százezer forintot. Tíz év alatt ez az összeg 15 millió forintra emelkedett, napjainkban pedig már megközelíti a 110 millió forintot. Ez a hatalmas növekedés természetesen több munkával is jár és érthető, hogy szűk lett a régi hely.

 

A város központjában a nemrég elkészült OTP-társasház földszintjén nyílt meg az új fiók, melyben korszerű, kényelmes munkahelyet találnak a dolgozók.

 

Az OTP nem csak ezzel a társasházzal vette ki részét a városkép alakításából. Eddig kereken 550 saját beruházású társasházi lakást építettek fel és az utóbbi években egyre több OTP támogatású munkáslakás is épült.

 

A városfejlesztési terv értelmében ezt a tevékenységet tovább folytatják, és nem sokára véglegesen kialakul Békés új városközpontja." - írta a korabeli sajtó.

 

Baji Mihálynétól, aki hosszú évtizedekig dolgozott a békési lottózóban, kaptunk pár felvételt a lottózó későbbi helyszíneiről, sőt egy Madzagfalvi Napokra kitelepült mobil lottózóról.

 

Források: Békés Megyei Népújság, Polgár Zoltán alpolgármester Facebook, Baji Mihályné magángyűjteménye.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!