Elültették az első facsemetéket a Mert Fából lesz az Erdő program keretében szombaton délelőtt a Május 1. parkban.


Megjelent: 2020 November 7. ( Szombat ) 14:35
Módosítva: 2021 Szeptember 12. ( Vasárnap ) 18:40
A szombati eseményen Kálmán Tibor polgármester köszöntötte a megjelenteket, majd néhány mondatban ismertettem az akció lényegét, illetve röviden beszámoltam a fiatal családok érdekében hozott legfontosabb városi intézkedésekről.

Polgár Zoltán alpolgármester megemlítette a tanévkezdési támogatást, amelynek számos más településhez képest az egyedisége, hogy minden gyermeknek, fiatalnak alanyi jogon jár.

Az Esélyt a fiataloknak program keretében tizenkilenc önkormányzati bérlakás újult meg városunkban, amelyet bérleti díj fizetése nélkül használhatnak az érintett fiatalok. A projekthez egyéb támogatási lehetőségek is kapcsolódtak. A lakás és ház megvásárlását segítő önkormányzati kamatmentes kölcsön is fontos segítség a visszajelzések szerint, amelyet az elmúlt tíz évben mintegy 150 fiatal pár vett igénybe. Ezekhez a programokhoz kapcsolódott a szombati rendezvény is, amellyel szeretnénk a családok és gyermekeik Békéshez való kötődését erősíteni

Összesen ötvenen csatlakoztak a kezdeményezéshez. Húszan kérték, hogy a Május 1. parkban ültessenek kőrisfát a megszületett gyermekek tiszteletére, harminc család pedig békési szilvafát vitt haza, és otthonában, kertjében ülteti el azt.

Polgár Zoltán alpolgármester hangsúlyozta, nagyon köszönik azoknak, akik részt vesznek az akcióban, akik a köd, a kellemetlen időjárás ellenére eljöttek a szombat délelőtti találkozóra, a tervek szerint az akció jövőre folytatódik. 

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!