info@bekesmatrix.hu +36 (20) 9 351 683 bekesmatrix

„Egy a természettel” - Vadászati és Természeti Világkiállításon jártak a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola tanulói


Iskolánk nyolcadikos tanulói és pedagógusai 2021. október 14-én és 15-én különleges vadászati és természeti kiállításra látogattak el. A világkiállításon egyedi vadfajokat tekinthettek meg, valamint Magyarország legnagyobb akváriumánál találkozhattak 2 méteres és 110 kilós halakkal is. Szintén nagy élményt jelentettek a lovas és vadászkutyás bemutatók. Sokat lehetett tanulni az előadások és az interaktív feladatok megoldása során. A rendezők különleges gasztronómiai élménnyel és vásárral színesítették a programokat.

A rendezvény a központi helyszínen, Budapesten, a Hungexpo teljes területén volt megtekinthető. Összesen 8 pavilonban; interaktív kiállításon, virtuális játékokon, nemzetközi előadásokon, élőállat-bemutatókon lehetett részt venni. A világ minden tájáról érkeztek nemzetek, akik bemutatták a vadgazdálkodásukat. Bemutatták a vadászat és halászat régi és új technológiáját. Ezek mellett igen népszerű volt a tanulók körében a hazai és nemzetközi trófeakiállítás, ahol lenyűgöző trófeákat láthattak.

A diákok érdekes feladatlapot töltöttek ki, amelynek segítségével jobban megismerték Magyarország és a világ vadgazdálkodását. A jó megoldást értékes ajándékkal jutalmazták a kiállítás szervezői, továbbá tanáruktól ötös érdemjegyet is kaptak biológiából.

A rendezvény célja az volt, hogy a látogatók megismerjék hazánk, illetve különböző országok vadászati szokásait, innovatív technológiájukat; valamint a természeti körforgást, ami mindig is jelen volt a világban. Az érdekes ismeretek, feladatok, programok mellett az is elmondható, hogy ez az alkalom jó közösségépítő program volt a tanulók és a pedagógusok számára.

Mészáros Noémi
(földrajz-történelem szakos tanárjelölt)

Tételek: 1 - 20 / 34 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!