Elkezdődött a Nevelő utca és az onnan elágazó Váradi utca felé vezető földút felújítása.


Békés Város Önkormányzata az Agrárminisztérium zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására elnevezésű kiírására nyújtott be a közelmúltban pályázatot, amelyet a döntéshozók támogattak.

A projekt célja a külterületen elhelyezkedő zártkertek, kiskertek megközelítését szolgáló földút, valamint az útszakaszhoz kapcsolódó csapadékvíz elvezetését biztosító csatornahálózat karbantartását szolgáló fejlesztések megvalósítása.

 

A pályázat keretében a Nevelő utca földútját és az onnan elágazó Váradi utca felé vezető szintén földutat újítjuk majd fel közel 18 millió forintból.

 

Villamosenergia-ellátáshoz kapcsolódó fejlesztések is megvalósulnak 6 millió 985 ezer forintos forrásból a Rosszerdői zártkerteknél, a Vargahosszai csatorna melletti úttal ellátott ingatlanoknál.

 

A fejlesztésekre összesen 24 millió 984 ezer forintot nyertük, ami 100 százalékos támogatási intenzitás, a beruházáshoz saját erő nem szükséges – számolt be közösségi oldalán Polgár Zoltán alpolgármester.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!