JóPálya – és a Tiéd? címmel a második öt napos pályaorientációs tábort tartja a héten a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Békéscsabán.


Az ötödik-hetedik osztályosok több szakmába tekinthetnek be.

A tábort minden héten az aktuális gyerekek igényeihez igazítja a kamara, így az előzetes kérések alapján ezen a héten állatorvos, diabetikus, cukrász és építész-lakberendező mutatta be a saját szakmáit. Mindannyian hangsúlyozták, az iskola elvégzése egy dolog, nagyon fontos, hogy a gyereket érdekelje is a szakma, amit választott és hajlandó is legyen fejlődni abban.

A fiatalok kedden ellátogattak a rendőrségre, a Szent-Györgyi Albert Technikumba, ahol bepillanthattak a nyomdaipari, a rendészeti és a kreatív tanműhelyekbe. A fiúknak nagyon tetszett a lőgyakorlat, illetve a részeg szemüveg, amiben teljesen józanul láthatták, hogyan érzékeli a világot az, aki alkoholt ivott. A kreatív műhelyből nemtől függetlenül boldogan távoztak a maguk készítette karcukkal, illetve tetszett a fiataloknak a nyomda is, ahol kiderült, hogyan ad ki négy szín mindenféle változatot.

A tinédzserek a hét második felében pedig skill laborba mennek, ahol egyebek mellett elsősegély-oktatásban részesülnek, hírszerkesztőséget látogatnak, de részt vesznek grafikus foglalkozáson is. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával megvalósuló táborba többen évek óta részt vesznek a programok miatt, idén pedig Írországból is érkezett három testvér.

Fotó: Pintér Vince, BMKIK

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!