„Egészséghét-témahét” a Református Iskola Rákóczi utcai alsó tagozatán


Évek óta fontos feladatunknak tekintjük, hogy az egészséghét során a diákjaink kellő információt, tapasztalatot gyűjtsenek az egészséges táplálkozás szerteágazó témaköreiben.

Az idei egészséghét során is arra törekedtünk, hogy a gyerekek életkoruknak megfelelő módon sajátíthassák el, hogyan kell ügyelniük az egészségükre, miért szükséges a testük ápolása, a helyes táplálkozás és a rendszeres mozgás.

A tanórákba is beépítettük az egészséggel kapcsolatos ismereteiket bővítő információkat. A gyerekek osztályszinten dolgoztak.

A hét azzal kezdődött, hogy diákjaink rövid oktató filmeket nézhettek meg az egészséggel kapcsolatban a korosztályuknak megfelelően.

Almát számláltunk, találós kérdéseket tanultunk meg és rajzoltunk le. A megszámolt almának mindenki papírból alkotott kosarat.

Egészséggel kapcsolatos totót töltöttünk ki, közmondásokat, szólásokat gyűjtöttünk.

Közös munkálkodással kiszíneztük az összetartozás almáját, közben az étkezési szokásokról, helyes táplálkozásról beszélgettünk. Kiemelt figyelmet kapott az érzelmi intelligencia fejlesztése, valamint többször is ráirányítottuk a figyelmet az ételek megbecsülésére, a pazarlás mérséklésére.

A behozott és összegyűjtött gyümölcsökből gyümölcssalátát készítettünk és ezalatt a gyümölcsök és zöldségek fogyasztásáról a vitaminok fontosságáról beszélgettünk.

A mozgásra - az egészséges életmód egyik alapelemére- is többször ráirányítottuk a figyelmet. Több osztállyal ellátogattunk az új Kézilabda sportcsarnokba, ahol felderítettük és bírtokba vettük a csarnokot.

A hét folyamán elkészített munkák az osztálytermeket és iskolánk folyosóját díszítik az élmények pedig a szívünket.

Alsó tagozatos munkaközösség

 

Tételek: 1 - 20 / 50 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!