Már a COVID-járvány hátrányosan érintette a turizmus-vendéglátás szektort és a helyzetet a háború tovább súlyosbította.


Már a COVID-járvány hátrányosan érintette a turizmus-vendéglátás szektort és a helyzetet a háború tovább súlyosbította.

A kríziskezelés, a rugalmas alkalmazkodás, illetve a szakmai információcsere minden eddiginél nagyobb jelentőséggel bír napjainkban. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai és Vendéglátó Szakbizottsága Vozár Márton elnökletével Pósteleken ülésezett a napokban.

A nehézségek ellenére Gyula kulturális intézményei és meghatározó turisztikai célpontjai nem tartanak téli szünetet. Az utazni, kikapcsolódni vágyókat a „Gyula nyitva van” kampány keretében hívogatják az elkövetkezendő időszakra – mondta el a Gyulai Turisztikai Egyesület képviselője az ülésen. Hozzátették: a talpon maradás zálogát az összefogásban, a szakszerű elemzéseken alapuló közös stratégia kidolgozásában és megvalósításában látják, amelyben az önkormányzat szintén nagy szerepet vállal. Bár az előjelzések szerint a kereslet a közeljövőben jelentősen visszaeshet, illetve átalakul, a fürdő szolgáltatásait tovább korszerűsítik, hogy a fizetőképes célcsoport igényeihez alkalmazkodjanak.

A Békéscsabai Turisztikai Egyesület képviselője ismertette a városban a Munkácsy-negyed eddig lezárult projektjeit, a soron következő kivitelezési szakaszának részeit és az előttük álló márkaépítés elveit. Békéscsaba turisztikai szakemberei mindezek mellett az aktív turizmusban is nagy lehetőségeket látnak. A Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetséggel tárgyalnak, hogy a kerékpáros fesztiválnak tavasszal a Közép-Békési Térség adhasson otthont.

A szakbizottság ebben az évben is megvitatta a budapesti Utazás Kiállításon való részvétel kérdését, illetve tájékozódott a Békés Megyei Culinary Team szakács világbajnokságáról, a kulisszatitkokról, a nyolcadik világversenyről.

Vozár Márton elnök elmondta, a szakbizottság folyamatosan dolgozik azon, hogy a megye turisztikai vállalkozásainak igényeit a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Turisztikai Kollégiumának útján a jogalkotó felé is tolmácsolja. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ felé az adatszolgáltatás bevezetését a jogalkotó elnapolta.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!