Tizenegy diák jutott tovább Békés vármegyéből a Szakma Kiváló Tanulója Verseny és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny döntőjébe.


A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg megmérettetést, amelynek első fordulójára idén több mint ötszáz diák nevezett Békés vármegyéből 39 szakmában. Ez a kör szűkült le a középdöntőre a 32 legfelkészültebb diákra, akiket a Facebook JóPálya oldalán mutatja be a kamara egy-egy interjúban. A döntőbe pedig a 11 legjobb Békés vármegyei diák jutott be, akik hegesztő, fodrász, kiadványszerkesztő, karosszérialakatos, nyomdaipari technikus és nő szabó szakon tanulnak.

A döntős fiatalok április 24. és 26. között Budapesten, a Szakma Sztár Fesztiválon mutatkoznak be, ahol az országból 54 szakma, közel 200 legtehetségesebb tanulója méri össze tudását. Április 24-25-én a tevékenységszigeteken szakmai és szórakoztató programokkal, továbbá 21 agrárszakmában bemutatókkal várják az érdeklődőket a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara szervezésében. A rendezvényre a belépés ingyenes.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!