A továbbtanulás előtt álló fiatalokat szeretné megszólítani a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a következő hónapokban


A JóPálya - és a Tiéd?! Facebook oldal és a tovabbtanulas.bekes.hu honlap nyolcadik osztályosoknak összegyűjtötték, melyik középiskola, mikor tartja a nyílt napját, melyik szakma hol tanulható és milyen utakon folytatható tovább.

Ezen kívül alkotópályázatot is hirdettek.

 

Október 17-éig várja a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara az általános iskolák az ötödik-hatodik és hetedik-nyolcadik osztályos tanulóknak meghirdetett, Hello, meló alkotópályázatra beküldött munkákat. A program célja, hogy a diákok játékosan foglalkozzanak azzal a szakmával, ami iránt érdeklődnek, vagy éppen a szüleik, nagyszüleik űzik azt. A Kulturális és Innovációs Minisztérium által támogatott programról JóPálya -és a Tiéd?! Facebook oldalon és a tovabbtanulas.bekes.hu oldalon lehet tájékozódni.

Ugyanitt a továbbtanulás előtt álló nyolcadikosoknak is érdemes körülnézni, ugyanis az iparkamara összegyűjtötte a Békés vármegyei technikumok és szakképző iskolák elérhetőségét és azt is, hogy mikor tartanak nyílt napot az intézmények. Olyan bemutatóval is segítik a fiatalokat, amelyekben az olvasható, melyik intézmény milyen képzést nyújt, vagy fordítva: melyik képzés melyik iskolában tanulható és az pontosan miről szól, milyen készségek kellenek hozzá.

A továbbtanulással foglalkozik a JóPálya Facebook oldalon péntekenként olvasható Lili naplója is, amelyben a nyolcadik osztályos Lili mondja el a továbbtanulásról és általában a mindennapokról a gondolatait. Felső tagozatos általános iskolásoknak, szüleiknek, nagyszüleiknek mindenképpen érdemes követni ezeket az oldalakat, hiszen sokat változott a középiskolák rendszere az elmúlt években.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!