Üzemlátogatásokat szervezett és osztályfőnöki órákat tartott a minap a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara a köröstarcsai általános iskolásoknak


Az Arany Gusztáv általános iskola nyolcadikosai a mezőberényi TóPart Vendéglőben, a FábaFém CNC forgácsoló cégnél és a FamíliaTészta üzemében jártak. Egy-egy kis vállalkozás, amely óriássá nőtte ki magát a kemény munkának köszönhetően.

Kérdeztek, érdeklődtek, figyeltek a köröstarcsai általános iskolások Mezőberényben, ahol három üzemet látogattak meg. A lányok a mezőberényi Tópart Vendéglőben ismerték meg a vendéglátó szakma csínját-bínját, előnyeit és hátrányait, a fiúk pedig a Fába Fém üzemében ismerkedtek meg ,,fémes” szakma jellemzőivel a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően. Ami mindenhol, minden területen elhangzott: a számítógép és a kemény munka minden területen fontos és elengedhetetlen, ahogyan az idegennyelvtudás is kifejezetten fontos. Ugyancsak Mezőberényben, a FamíliaTészta Kft-nél járt immár a teljes csapat. Itt már nemcsak az informatika, a nyelv és az állhatatos munkavégzés került szóba, hanem az, hogy milyen fontos a helyesírás és a matematika a mindennapi életben és munkakeresésben.

A fiatalok mindhárom üzemben olyan helyeken jártak, ahova átlagos, hétköznapi ember nem jut be, így élményekkel gazdagon tértek haza. Ezek után a kamara munkatársai egy osztályfőnöki óra keretében mutatták be azt, hogy milyen iskolák kellenek ezek a munkahelyekhez, illetve, hogy általában milyen iskolatípusok közül választhatnak a tanulók. A nyolcadikosoknak már csak pár hónapjuk van meghozni a nagy döntést, sőt, a központi felvételire már csupán néhány napig lehet jelentkezniük.

Fotó: Köröstarcsai Arany Gusztáv Általános Iskola

(X) Reklám

 

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!