Jól tanuló nyolcadikosok kaptak ajándékot


84 békési nyolcadikos tanuló kapott ajándékot a Békési Újságot kiadó Családért Alapítványtól december 14-én.

Ez a harmadik év, amikor az alapítvány - Barkász Sándor alapító ötletére - egy-egy értékes ajándékcsomaggal lepi meg a város három általános iskolájának tanulmányaikban különösen eredményes diákságát.

A Városháza Irányi Dániel Dísztermében megtartott átadóünnepségen Barkász Sándor biztosította a hetedikben legalább 4-es átlagú bizonyítványt kiérdemlő lányokat és fiúkat, hogy büszke a tanulmányi eredményükre és reménytelien tekint a jövőjük felé. Annak a reményében, hogy felnőve értékes és értéket teremteni képes emberekké válnak majd.

A tanulók csomagjának a része a 2021 telén kiadott Beszélő házak – épített értékeink című, helyi köz- és magánépületeket szöveggel és fotókkal bemutató vaskos album is, amelyről a könyv szerkesztője, Szegfű Katalin adott rövid áttekintést. A ünnepségen az adventi hangulatról fellépéseikkel maguk az iskolások gondoskodtak: a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola, a Szegedi Kis István Református Általános Iskola és a Reményhír Iskola is egy-egy műsorszámot adott elő.

A rendezvény díszvendége Kondacs András volt. A Békésről indult fiatalember a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerzett grafikusi diplomát, és művészetének fő területe kezdettől a mozgókép. Animációs filmkészítőként beválasztották az 50 legtehetségesebb magyar fiatal közé, alkotásai egyre ismertebbek és díjakat szereznek. A békési nyolcadikosoknak két rövidfilmjét vetítették le, a Budapest születése és a Legendás magyarok címűeket. A vetítés után Kondacs Andrást gyermekkoráról, békési indulásáról Barkász Sándor kérdezte, megpróbálva megfejteni annak az újító, kreatív szellemiségnek a gyökereit és „titkát”, amely az Animatiqua Stúdió alapító-vezetőjeként eddigi pályáján ilyen magaslatokban repítette. A filmes szakember útravalóul arról beszélt a pályaválasztás előtt álló diákoknak, hogy mindig magasra törjenek és merjenek nagyot, óriásit álmodni, azért kitartóan dolgozni, és így a siker nem marad el.

 

Fotók: Gazsó János és Ifj. Jenei Péter.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


könyvátadó