Boldog Új Évet Békés! Szeretettel várják a várost ma este az Erzsébet ligeti gödörbe


Megjelent: 2023 December 30. ( Szombat ) 19:09
Módosítva: 2023 December 31. ( Vasárnap ) 13:51
Kálmán Tibor Békés Város polgármesterének invitálója és köszöntője:

A mögöttünk elmaradó és az előttünk kibontakozó idő kettőssége egy napról-napra mozgásban tart bennünket és a mozgás, maga az élet. Nagy ünnepeinken, évfordulóinkon mégis megállunk. Megállunk hogy hátra pillantva lássuk mindazt, ami immár mögöttünk áll, majd előre tekintve felmérjük azokat a lehetőségeket, célokat, álmokat, melyek ismét útnak indítanak. A szilveszter hangokkal, fényekkel teli éjszakája és az újév letisztult csendje mindig egyfajta ellentétpárt képezett az új esztendőbe lépve. Az ellentétek közötti súlypont, a valósággá váló emberi akarat pedig mi magunk vagyunk. Vissza és előre ugyanabban a pillanatban nem tekinthetünk, mindaddig, amíg ezt tesszük, figyelmünk, gondolataink a múlt és a jövő közt cikáznak.

Ebben a nagy rohanásban, ebben a féktelennek tűnő időmámorban valójában mindenki egyetlen pillanatra vár: amikor megkondul az a bizonyos óra, amikor ha csak egy pillanatra is, de minden mutató a 12-es számon áll. Mert ebben a látszólagos pillanatnyi mozdulatlanságban, ha úgy tetszik a két esztendő közötti „senki földjén” önmagunkba tudunk nézni, megélve az itt és most valóságát. Azt gondolhatnánk, hogy ez egyet jelent az egyedüllét sokszor valóban előnyös egyszerűségével. Ám életünk legfontosabb perceiben – szerencsére – mégis ritkán vagyunk egyedül. A család, a barátok, a kollégák közössége tesz teljessé minket, általuk, velük együtt álmodhatjuk csak valódi álmainkat. Ezért természetes, sőt jó ha személyes sorsunk, jelenünk és jövőnk egy család, egy közösség jövője is egyben. Családapaként, polgármesterként, sportemberként tekinteni 2024-re egy égészen különleges érzés. Különleges, mert nagyszerű közösségek részeként tehetem ezt, de különleges azért is, mert szerteágazó feladatokat, kihívásokat jelent.

Most, 2024 felé indulva a város életének egy különösen fontos időszakát nyitjuk meg. A legtöbb eddig végzett munkánk az előttünk álló esztendőben válik kézzelfogható valósággá. Ahogy az idáig vezető összefogás bebizonyította, egy kihívásokkal terhelt időszak is lehet gyümölcsöző, ám ehhez munkára, egyetértésre volt szükség. Nagy öröm számomra, hogy képviselőtársaimmal, intézményeinkkel együtt Önök is részesei ennek. Köszönöm ezt mindannyiuknak. Az előttünk álló időszak számunkra a munka, ám vélhetően sokak számára a szavak kora lesz. Békésnek nyugodt, kiegyensúlyozott, stabil légkörre van szüksége a további fejlődéshez. Indulatok, ígéretek és a személyeskedés még egy közösséget sem emelt magasba.

Hiszem, hogy az előttünk álló nagyszerű lehetőségek a békési családok jövőjét is jelentik. Hiszem, hogy a gyermekektől az idősekig mindenkinek helye van ebben a jövőképben. Kívánom, hogy a város gyarapodása egyben legyen az itteni családok, az itt élők gyarapodása is. Gondolkozzunk, dolgozzunk továbbra is az észszerűség, a közös hagyományok és értékek mentén Békésért, a békésiekért. Ehhez kívánok most, egy új időszakot köszöntve sok sikert, jó egészséget – boldog, békés új esztendőt!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!