Új igazgató vezeti tovább gyógyászati központot, Laborczy Aladár nevét viseli a fonyódi üdülő


Megjelent: 2024 Február 21. ( Szerda ) 14:03
Módosítva: 2024 Február 21. ( Szerda ) 17:54
Kálmán Tibor polgármester elmondta, Békés Város idei költségvetésének főösszege több mint 8 milliárd forint, mely már a pályázati forrásokat is tartalmazza. A költségvetés, stabil, teljesíthető.

Mucsi András képviselő a Humán és Szociális bizottság elnöke elmondta, új igazgató választására Erdélyi Imola Erzsébet távozása miatt volt szükség. A kiírt pozícióra négyen adtak be érvényes pályázatot.  

Kovarszki Judit Eszter egészségügyi szakközgazdász március elsejétől irányítja majd az intézmény munkáját, akit titkos szavazással, tíz igennel választott igazgatóvá a testület.

A képviselő hangsúlyozta, nem csak azt szeretnék, hogy megmaradjon a rendelőintézet, hanem azt is, hogy Békés Vármegye legjobb, legszínvonalasabb ambuláns járóbeteg-ellátó intézménye legyen a békési.

További elvárás, hogy csapatmunkában végezzék az intézmény üzemeltetését, így kiemelten számítanak Dr Bartóki László főorvos, orvosigazgató munkájára.

Laborczy Aladár gimnáziumi tanár, igazgató-helyettes nevét veszi fel a fonyódi üdülő, aki rengeteget tett annak kialakításáért és üzemeltetéséért. A névadón túl cél, hogy a békési diákság, köznevelési intézmények beosztás szerint osztálykirándulásra használhassák az üdülőt.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!