Az 524 indulóból 38 fiatal jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a középdöntőbe


Nemcsak a jelentkezők száma volt a korábbi éveknél magasabb, hanem a továbbjutók száma is rekordot döntött a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen. Összesen 38 tanuló jutott tovább a középdöntőbe.

Az 524 indulóból 38 fiatal jutott be a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen, illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen a középdöntőbe. A legtöbb diák, 34-en a Békéscsabai Szakképzési Centrum, négy pedig a Gyulai Szakképzési Centrum iskolájába jár – mondta el Mészárosné Szabó Anna, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szakképzési osztályvezetője. Hozzátette: az külön öröm, hogy 164 diák ért el legalább 60 százalékos eredményt, ami azért jó, mert ezek a gyerekek mentesülnek az év végi írásbeli vizsgák alól. Legjobb eredményt az ács tanulók érték el 85,5 őket követték a burkoló tanulók 83 és az autóelektronikai műszerészek 74,5 százalékos eredménnyel.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a hároméves képzést végző és szakmát szerző középiskolásoknak a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt (SZKTV), illetve az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyt (OSZTV), amely az érettségit is adó, 5 éves technikum végzőseinek szól. A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara és a Kulturális és Innovációs Minisztérium közös versenyének célja, hogy a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák reflektorfénybe kerüljenek a „Szakmát a kézbe” szlogen jegyében.

 

(X) Reklám

Letölthető dokumentumok

# Fájlnév Méret
1 szktv_osztv_2024_kozepdontosok_dontosok 9.92KB

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szakma verseny