Kedves Hölgyeim!


A tavasz első nagyon várt napsugarai lassanként felváltják a téli időszak szürkeségét, legyőzik a hosszú, sötét estéket, világosságot, reményt és jókedvet visznek a mindennapokba. Hiszem, hogy ilyen szerepet töltenek be a hölgyek, a nők is az életünkben. Dankó Béla Békés és térsége országgyűlési képviselőjének köszöntője.

Szépséget, finomságot csempésznek a dolgos és munkás hétköznapokba, összetartják a családokat, gyermeket nevelnek, őrzik a családi tűzhely szentségét, együtt tanulnak fiaikkal és lányaikkal, igazi nagybetűs társak. Ha szívünkre tesszük a kezünket, tudjuk és érezzük, hogy hány és hány nehéz szituáción segítette már át társadalmunkat a szebbik nem higgadtsága, kitartása, jósága, békevágya. Hány és hány összekuszálódott, lehetetlen helyzetet oldott fel egyetlen mosolyuk és kompromisszumkészségük.

„Nő nélküli világ, levegőtlen.” – fogalmazott Albert Camus francia író és filozófus, és biztos vagyok benne, igaza volt. Jelenlétük az élet nélkülözhetetlen része. A bennük élő szeretet, „mint szelíd kéz a lázas gyermek forró homlokán”, reményt ad a reménytelenségben, választ ki nem mondott kérdésekre, megoldást a legnehezebb problémákban, meghittséget az ünnepekben és biztonságot a bizonytalanságban is. 

Mindezért nem lehet és nem is tudunk elégszer köszönetet mondani, de meg kell próbálnunk megtenni az év mindennapján.

Köszönök mindent, köszönünk mindent!

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


nőnap köszöntő