A Szegedi Kis István Református Gimnázium kosárlabda csapatai diadalmaskodtak az Országos Református Bajnokságon


A RIDISZ által szervezett Országos Kosárlabda Bajnokság az idei tanévben is Mezőtúron került megrendezésre. Az esemény számunkra különösen jelentős volt, mert több éve nem tudtunk elindulni ezen a versenyen.

Az országos bajnokság magyarországi református iskolák között zajlott, és kiváló lehetőséget biztosított arra, hogy a Szegedi Kis István Református Gimnázium kosárlabdázói megmérkőzzenek más iskolák csapataival. A versenyen való részvétel nem csak az iskola hírnevét erősítette, hanem lehetőséget nyújtott arra is, hogy a diákok megmutassák tehetségüket, elkötelezettségüket eziránt a nem könnyű sport iránt.

A lány csapat lenyűgöző teljesítményt nyújtott, és az első helyen végzett a versenyen. A fiú csapat 6.helyezést ért el, annak ellenére, hogy a mezőny legfiatalabbjai voltunk, büszkén képviseltük iskolánkat és városukat.

A sikert nem csak a remek játék, hanem a sportszerűség és az összetartás is kísérte, amelyek alapvető fontosságúak a csapatmunkában és a sportban való előrehaladásban. Az iskola és a város is büszkék lehetnek a kosárlabdázóikra, akik kimagasló teljesítmény nyújtottak és méltó képviselői voltak a Szegedi Kis István Református Gimnáziumnak.

Az első helyezett lány csapat tagjai voltak: Nagy Gáspár Kira, Kocsor Zsanett, Czinanó Alexandra, Szabados Petra, Gecse Luca, Laurinyecz Marianna Komróczki Zoé, Tóth-Bakos Blanka, Trubó Vivienn. Testnevelő, edző: Békési Rita

A hatodik helyezett fiú csapat tagjai voltak: Győrfi Bence, Gyucha Gergő, Váczi Gergő, Darabos Attila, Medve Levente, Balogh József, Jámbor Mihály, Nyeste András Edző :Balog Vilmos, testnevelő: Békési Rita


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda