Szakmai konferencia a Reményhírben


Az intézmény beszámolója hírportálunkon.

Intézményünkben hagyomány, hogy mióta bázisintézmény vagyunk, minden tanévben szakmai konferenciát szervezünk valamilyen aktuális témával kapcsolatban. Az idén a gamifikáció és az élménypedagógia került a fókuszba.

A szakmai konferencián Durkóné Illés Bernadett igazgató mutatta be iskolánkat, bázisintézményi tevékenységünket, kiemelve a roma nemzetiségi oktatáshoz kapcsolódó jó gyakorlatainkat.

Ezt követően Sági Krisztina, a Békéscsabai SZC Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium igazgatóhelyettese tartott előadást arról, hogyan építhető be a mindennapi tanítási gyakorlatba a játékosítás, melyek azok a platformok, amelyek ebben segítséget adnak a pedagógusoknak. Köszönjük neki, hogy emellett számos szakmai anyaghoz is hozzáférést biztosított a pedagógusok számára. Kiemelkedő felkészültsége, a témában való jártassága tette hitelessé előadását.

A szünet után Besnyi Szabolcs és Kiss Ambrus Tamás, a Katalizátor Pedagógusképző Központ trénerei vezettek élménypedagógiai workshopot két csoportban.

Az élménypedagógia elsősorban a szociális kompetenciák fejlesztésére használható módszer. Kommunikáció, együttműködés, döntéshozatal, megértés és elfogadás, konfliktuskezelés, bizalom kiépítése és megerősítése, másik segítése és segítség elfogadása mind-mind olyan téma, amellyel nagyon jól lehet foglalkozni ezzel az eszközzel.

Be lehet tenni ezek közé nyelvtanulást, mozgástanulást, természettudományokat is, de tulajdonképpen minden tantárgy élményszerű elsajátítását segíti. A jelszó: „Soha többé unalmas tanóra!”

A téma iránti érdeklődésre jellemző, hogy 50 fő vett részt szakmai napunkon, Dobozról és Békéscsabáról is érkeztek vendégeink.

A kollégák visszajelzése egyértelműen pozitív volt, különösen amiatt, hogy a gyakorlatan hasznosítható ismeretekkel gazdagodtak és maguk is élményszerűen jutottak hozzá a módszertani ötletekhez.

 


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


szakmai konferencia