Dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvosnő kapta a Sursum Corda díjat


Az elismerést a város életének egészségügyi és szociális területén kifejtett kiemelkedő tevékenységükért, életművükért kapják a kitüntetettek. Az elismerő oklevél mellett Zajácz Tamás iparművész által készített bőrképet adományozzák.

Méltatottunk a legutolsó magyar forradalom évében született a szomszédos három nyelvű városban, tősgyökeres német (sváb) evangélikus családban.

Szülei az akkori idők viszontagságai, nehézségei ellenére mindkét gyermeküket taníttatni tudták. A 14 évvel idősebb orvos bátyját követve ő is orvosnak tanult.  Ma már mindketten nyugdíjasok, de még a gyógyításban dolgoznak.

A nagyszülők és a szülők evangélikus hitét követve, megvallott Istenhite mindig támasza volt az élete során.

Az orvosi egyetem elvégzés után, 1981-ben kezdett dolgozni a Szolnoki Kórház neurológiai osztályán.

1984-ben házasságot kötött Krausz József eleki német (sváb) katolikus családból származó építésszel. Békéscsabán kezdték el közös életüket.

Előbb a Békéscsabai Kórház, majd Gyulai Megyei Kórház neurológiai osztályán volt osztályos orvos.

Két fiúgyermekük született, akik iskolás korukban jobban igényelték édesanyjuk otthoni segítségét, ezért - élve a lehetőséggel - elfogadta a Békési Rendelőintézet állásajánlatát, és azóta itt végzi gyógyító munkáját betegei örömére és kollégái elismerése mellett.

Péter fia agrármérnök végzettséget szerzett és a szakmájában dolgozik. Ádám fia informatikus és marketing végzettségű, de jelenleg magasépítő technikumba jár azért, hogy édesapja építész vállalkozását tudja folytatni.

Szabadidejében szívesen fest akvarell technikával. Tehetségét édesanyájától örökölte, amit Bartóki József mezőberényi rajztanár és Szeverényi Mihály békéscsabai festőművész csiszolt tovább. Sok virágcsendélet és tájkép készült a Békéscsabai Keresztyén Ifjúsági Egyesület (KIE) alkotóköri foglalkozásain és alkotótáboraiban. Az alkotások több kiállításon is bemutatásra kerültek.

2021 évben tagja lett a Magyar Orvos Írók és Képzőművészek Körének. Azóta három alkalommal volt Vácott kiállítása. Szívesen vesz részt az élményekben gazdag programtalálkozókon.

A Békéscsabai Evangélikus Egyház képviselőtestületének tagja, ahol hívő keresztényként tevékenykedik az egyház munkájában.

Halk szerénysége, elkötelezett hite és megbízható szakmaisága miatt is döntött úgy a Sursum corda díj kuratóriuma, hogy az idei díjat Dr. Wagner Erzsébet neurológus főorvosnőnek ítéli oda.

 

Békés, 2024. április 16.

Tételek: 1 - 20 / 38 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!