Idén is kiadta a TOP100 Békés Vármegye gazdasága kiadványát a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara


A Mediaworks Zrt-vel közösen készült lap ebben az évben a 2022-23 évekről szól, a vármegye gazdaságának főbb jellemzőit, a legsikeresebb vállalkozások eredményeit, a 2023. decemberében avatott arany-, ezüst és bronzkoszorús mestereket, a frissen avatott mestereket, a kiváló duális képzőhelyeket és az elmúlt év gyakorlati oktatóit, illetve a tavaly megítélt kézműves remekek alkotóit mutatja be.

A kiadvány statisztikai elemzéséből kiderül, hogy 2023 I–III. negyedévében az egy évvel korábbinál 0,9%‑kal kevesebben, átlagosan 86 ezren álltak alkalmazásban a Békés vármegyei székhelyű munkáltatóknál. Az alkalmazottak valamivel több, mint hattizedét foglalkoztató versenyszférában lényegében annyian dolgoztak, mint egy évvel korábban. A hazai, azon belül a Békés vármegyei vállalkozások számának alakulását az elmúlt időszakban a bizonytalan gazdasági környezet (magas infláció, energia-feszültség, alapanyaghiány, munkaerőhiány, kereslet csökkenés) mellett jogszabályi változások befolyásolták.

A kiadványban szó esik a kamara feladatairól is. Mint Dr. Orosz Tivadar elnök bevezetőjében elmondta, a kamara legnagyobb értéke tagjaink összesített tudása, tapasztalata, a kölcsönös segítségnyújtás, amelynek gyümölcse nem mindig azonnal, hanem sokszor évek alatt érik be. A köztestületi kereskedelmi és iparkamarák alapvető feladata, hogy előmozdítsák a gazdaság fejlődését, szerveződését, az üzleti forgalom biztonságának és a piaci magatartás tisztességének megteremtését, megőrzését, fokozását, a gazdasági tevékenységet folytatók általános, együttes érdekeinek érvényesítésülését. A törvényben megszabott kamarai feladatok végzésén túl a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál nagy hangsúlyt kapnak a kamarai tagoknak és a regisztrált, nem tagoknak nyújtott szolgáltatások. A kamara tanácsot ad gazdasági, pénzügyi, adózási, hitelhez jutási kérdésekben, üzleti partnerkeresésben, adózási, számviteli, jogi, kereskedelemtechnikai, iparjog- és szellemitulajdon-védelmi ügyekben. Pályázatfigyeléssel, Széchenyi Kártya programmal támogatják a vállalkozások forráshoz jutását. Előadásokat szerveznek, bel- és külföldön egyaránt segítik tagjaik piacra jutását.

A TOP100 kiadvány térítésmentesen kérhető személyesen az iparkamaránál, olvasható a bmkik.hu oldalon, illetve közlik az iparkamara a Facebook oldalán is.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


Top 100