Fodrásztovábbképzést tartott a minap a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara Veress-Győri Sándor vezetésével


A továbbképzést évekkel ezelőtt az orosházi fodrászmester, Cseh Béla István honosította meg. A kamara alelnöke bár nemrég elhunyt, az emlékét megőrzi a hétvégén átadott Cseh Béla István Emlékérem. A díjat Balatonfüreden, a 66. Magyar Bajnokságon nyújtották át, ahol több Békés vármegyei diák is nagy sikereket ért el.

Balatonfüreden átadták hétvégén a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara idén elhunyt alelnökének, orosházi fodrászmester emlékére alapított díjat. A Cseh Béla István Emlékérmet minden évben egy tehetséges fiatal veheti át. Nem véletlenül, ugyanis Cseh István egész életében nemcsak versenyzett, hanem számos versenyzőt is felkészített nagy megmérettetésekre. 1986-tól a Magyar Fodrász válogatott keret tagja, majd 1997-től tíz éven keresztül magyar bajnok volt. 2004-ben Amerika kupát, nyert, majd Uruguayban első helyezettként végzett, 2008-ban Szentpéterváron a Mesterek Tornán második, 2009-ben Párizsban, az Európa Bajnokságon első, 2010-ben 2010-ben Párizsban, a világbajnokságon harmadik helyezett lett. A versenyzést befejezve mentorként ért el hatalmas eredményeket, egyebek mellett 2012-ben a milánói junior világbajnokságon 12. helyezést ért a diákja.

Versenyek most is zajlanak. Palkóné Zámbó Edit, mesterfodrász, a kamara alelnöke elmondta, nagy sikert arattak Balatonfüreden, a 66. Magyar Bajnokságon. A BSZC Kós Károly iskolában tanuló diákjai. Baliga Tamara prestige menyasszonyi konty kategóriában 2., fonással készített utcai frizura kategóriában a 3. legjobbnak bizonyult. Szilágyi Vanda, fonással készített utcai frizura második, Oláh Péter pedig a klasszikus stílus kategóriában az ötödik helyen végzett.

Az eredmények persze nem jönnek maguktól, rengeteg gyakorlást kívánnak mestertől és tanítványtól egyaránt. A szerepek sokszor fel is cserélődnek, hiszen a mesterek is járnak képzésre. Ebben a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara is segít, Cseh Béla István halála után is folytatódott a hagyomány, hogy évente egyszer tartanak Békéscsabán képzést a fodrászoknak. A minap megtartott tanfolyam vezetője az a Veress-Győri Sándor, aki tíz évig a Vidal Sassoonnál dolgozott Londonban kreatív igazgatóként. Palkóné Zámbó Edit elmondta, a kamara célja, hogy a lehető legtöbb képzést helybe hozzon, hogy a Békés megyei fodrászoknak ne kelljen sokat utazniuk azért, hogy megismerhessék a legújabb technikákat, trendeket és a vendégeik a legjobbat kaphassák. Idén kettő helyett három napig tartott a képzés, szombat-vasárnap már gyakorló fodrászokkal, hétfőn pedig a tanulókkal foglalkoztak, akik két alapvágást tanulhattak meg.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!