Idén is helyet kaptak a romaügyek a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor programjában, és fontos szerepet szenteltek a cigánypasztoráció kérdéseinek is


Megjelent: 2024 Július 31. ( Szerda ) 10:06
Módosítva: 2024 Július 31. ( Szerda ) 13:54
Akárcsak tavaly, ezúttal is részt vett az előadók sorában Durkó Albert, a Pünkösdi Cigánymisszió vezetője, aki elsősorban a keresztény Európa jövőjéről és a romák hitéleti ébredéséről fejtette ki gondolatait.

A Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor az elmúlt több mint három évtizedben meghatározó közéleti fórummá nőtte ki magát, ahol kötetlenebb formában is lehetőség nyílik az eszmecserére.

Nagy jelentőséggel bír, hogy cigány témájú előadások is rendszeresen helyet kapnak a programsorozat keretében. A kerekasztal-beszélgetéseken szó volt arról, hogy a cigányság hogyan változtathatja meg a társadalmat, hogyan lehet kulcs a többi nemzet számára. Különféle egyházak vezetőivel beszélgettünk erről, és örömmel láthattuk, hogy mindannyian sok tapasztalatot szereztünk a cigányság felé irányuló szolgálatunkban, így lehetőségünk van tanulni egymástól. Fontosnak éreztem hangsúlyozni, hogy mi nem lehajlunk a cigány emberekhez, hanem odafordulunk hozzájuk, ők is Isten teremtményei, ezért átöleljük és szeretjük őket. Az a feladatunk, hogy Krisztushoz vezessük őket” – értékelte az eseményen elhangzottakat Durkó Albert.

A misszióvezető szerint a tusványosi találkozó remek alkalmat nyújtott a tapasztalatcserére, a kapcsolatok erősítésére, hiszen az egyházak és a szakpolitika képviselői egyaránt jelen voltak a programsorozaton.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!