Kezdõdik a felkészülés a kosarasoknál is!


2008. augusztus 11-én megkezdi a felkészülést a következõ bajnokságra a Békési SZSK férfi kosárlabda csapata is.

Kezdődik a felkészülés a kosarasoknál is!

2008. augusztus 11-én megkezdi a felkészülést a következő bajnokságra a Békési SZSK férfi kosárlabda csapata is. Az első héten napi két edzés szerepel a programban, majd egy hétre edzőtáborba megyünk Szeghalomra. Utána heti négy edzéssel folytatjuk a felkészülést a szeptember végén induló bjnokságra.
Három felkészülési tornán veszünk részt. Mezőberényben, Kiskunfélegyházán, majd Békésen a Madzagfalvi napok keretében megrendezésre kerülő Viharsarok kupán veszünk részt.
A 2008/2009. évben új kihívás előtt áll a csapat, mert egy átszervezett, új rendszerű küzdelemsorozat indul.
Az Magyar Kosárlabdázók Országos SZövetsége szeretné a kosárlabda színvonalát emelni, ezért úgy döntöttek, hogy szeptembertől az NBI-ben és az NBII-ben is változtatni kell.
Az NBII-ben eddig 6 régió volt az országban. Mi a dél-alföldi csoportban szerepeltünk, itt lett a csapat két éve bronzérmes, tavaly pedig 4. helyezett.
Az új kiírás szerint csak négy csoport lesz az országban, bennünket az észak-magyarországi régióval vontak össze. Ebben a térségben 14 csapat küzd majd a bajnoki címért, és az első kettő jogosult az NBI-be jutásra. (A tavalyi eredmények alapján a 14 csapatból a Békési SZSK-t az ötödik helyre rangsorolták.)
Mivel nem ismerjük a mezőnyt, így előzetesen az 5-8. hely megszerzését tűzte ki célul az elnökség, bár a játékosok ennél jobb eredményt várnak maguktól.
Új igazolásunk még nincs, fő eredményünk, hogy a most már két éve együtt játszó csapatot sikerült együtt tartani.
Nehezíti a dolgunkat, hogy két meghatározó játékosunk, Baukó Ferenc és Bányai Péter térdsérüléssel küzd. Csak remélhetjük, hogy ők a bajnoki rajtra felépülnek, és ismét a tőlük megszokott jó teljesítményt hozzák.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kosárlabda