Megjelent a Békési Téka legújabb száma (39.)


Megjelent a Békési Téka legújabb száma, amely Dr. Durkó Antal a békési piacok, vásárok történetét bemutató írásából, illetve fõként az 1950-60-as években végzett néprajzi gyûjtéseibõl közöl egy válogatást.

Békési Téka

Megjelent a Békési Téka legújabb száma, amely Dr. Durkó Antal a békési piacok, vásárok történetét bemutató írásából, illetve főként az 1950-60-as években végzett néprajzi gyűjtéseiből közöl egy válogatást. Az érdeklődők 36 helyi mesteremberrel ismerkedhetnek meg, akik között nemcsak olyan "igazi" mesterek vannak, mint pl.: kalapos, fésűs, tímár, rézműves, kékfestő, hanem a választott hivatásukat mesteri szinten űző csikósszámadó, gulyás vagy kubikos is helyet kapott. A kötet 28, zömében színes fotó illusztrállja.

Durkó Antal írásait B. Szűcs Irén rendezte sajtó alá, a fotókat Rostás István készítette. A kiadvány megjelenését, amely a békési múzeum 70 éves fennállása alkalmából a múzeumalapító Dr. Durkó Antal tiszteletére született, Békés Város Önkormányzata és a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület támogatta..


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!