Derűs Ház: Őszi kirándulás a Steigerwald tanyán!


Megjelent: 2008 November 11. ( Kedd ) 15:28
Módosítva: 2018 Június 21. ( Csütörtök ) 15:28
Egyik kedvenc évszakunk az õsz. A természet ezerszínû, az idõjárás kirándulásra csábító. Hallgattunk a hívó szóra és a Kétegyháza melletti Steigerwald Lovas Tanyára szerveztük õszi kirándulásunkat.

Egyik kedvenc évszakunk az ősz. A természet ezerszínű, az időjárás kirándulásra csábító.

Hallgattunk a hívó szóra és a Kétegyháza melletti Steigerwald Lovas Tanyára szerveztük őszi kirándulásunkat. A csodálatos napsütésben páratlan élményben lehetett részünk: kis csoportunkat csikós fogadta, majd bemutatójával kápráztatta el gondozottjainkat.

A tulajdonos, Steigerwald József személyes és baráti hangon mutatta be gazdaságát, majd sétakocsikázni indultunk. A pusztán legelésző őshonos magyar szürkemarha- és bivalycsorda látványa mindenkit magával ragadott.

Nem kisebb meglepetést okozott a Tanyamúzeum sem! Gazdag, a tanyavilágot hűen bemutató termei hosszú bámészkodásra és beszélgetésekre adott alkalmat.

Ezután lehetőségünk volt lovaglásra, sétára, állatsimogatásra, megtekinthettük a pávákat, kis bivalyokat és szürkemarha- borjakat, a vemhes kancaállományt - az állatok vizeletét az amerikai gyógyszeriparban is felhasználják.

A helyi Vadásztársaság felkérésére beteg őzeket is ápolnak. Ebédünk sem mindennapi volt: bográcsban főtt szürkemarhalábszár-pörkölt kovászos uborkával és frissen sült fánk, házi baracklekvárral.

S essék itt szó kirándulásunk még egy fontos szereplőjéről , Fülesről, a tanya szamaráról is. Nem volt olyan helyszín, ahol Ő meg ne jelent volna!

Ott volt a fogadásunkon, elkísért minket a sétakocsikázásra, sétáinkra, de még a búcsúztatásból is kivette a részét! Élményekkel gazdagon, kipihenten és a nap utolsó erejétől kicsit barnán jöttünk haza s megerősödve a hittel, hogy a sérült emberek fejlesztése,életük tartalmassá tétele során a természetközeliség élménye semmivel sem pótolható!

Köszönetünket fejezzük ki a Békés Városi Szociális Szolgáltató Központnak, akik a kirándulás utazási költségeit átvállalta és Steigerwald Józsefnek, aki tekintettel gondozottjaink nehéz anyagi helyzetére a költségek egy részét elengedte.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


kirándulás