Antoni Gyula: A békési romák félnek - Balog István - békés demonstrációra készül a Jobbik


Megjelent: 2010 Március 11. ( Csütörtök ) 15:29
Módosítva: 2010 Március 11. ( Csütörtök ) 16:41
Több pletyka is terjed, miszerint több roma család átköltözött a város párizsi városrészéből, de van olyan is akik bezárkóztak és házuk padlására bújtak félelmükben. Közben a békési Jobbik vasárnap 11 órára demonstrációt hirdetett Békés főterére.

Antoni Gyula, a békési romák egyik szervezetének képviselője ma délután határozottan kijelentette, hogy a békési roma társadalom elhatárolódik az esettől, példás büntetést kell, hogy kiszabjanak az elkövetőre.

Antoni Gyula szomrúnak tartja, hogy egy fél roma származású elkövető tettét összemossák az egész roma népességgel, egy olyan emberrel, aki bár fél roma, soha nem nevelkedett roma közösségben.

Ma délután 17 órakor a Lungo Drom, a Roma Önkormányzat és több civil roma szervezet tart megbeszélést, értékeli a kialakult helyzetet, és ha sikerül, közös nyilatkozatban ítélik el az esetet és azt a törekvést, hogy ezt az esetet politikai célokra használhassa bárki.

A romák továbbra is békében szeretnének élni Békésen - fogalmazott Antoni Gyula.

Balog István, a Jobbik városi vezetője szerint demonstárciójuk nem a romák ellen szól, Békés főterén lesz 11 órától, előtte 10:30 tól tartják ünnepi megemelékezésüket.

A 11 órás demonstrációra Pörzse Sándor és a Magyar Gárda országos parancsnoka is meghívást kapott.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!