Kósa: A szocialista kormányzás romba döntötte az országot


Zsúfolásig megtelt tegnap este a Kulturális Központ színházterme, ahol a FIDESZ alelnöke, Debrecen polgármestere tartott fórumot - a videót ma este láthatjátok.

Az MDF jelenleg már a radai rossebbtől Bokros Lajosig terjed - közölte Kósa Lajos békési lakossági fórumán, amelyet a szép számú néző sereg mellett a megyei média is kiemelt figyelemmel kisért.

Kósa a legfontosabb feladatokról szólva elmondta, hogy a FIDESZ kormányra kerülése esetén drasztikus átalakítás várható az összes hatósági szervnél, mindenütt a szabályok és törvények lényeges egyszerűsítését és az egyszerűbb szabályok sokkal keményebb betartatását ígérte.

Nővelni fogják az önkormányzatok szolgáltató szerepét, a bürokráciát a lehető legegyszerűbbé kívánják tenni - mindezt azért, hogy a magyar munkavállalók mintegy 70%-át foglalkoztató kis és középvállalkozásoknak segítséget tudjanak nyújtani.

A jobboldali radikális pártról szólva Kósa Lajos elmondta, hogy az üzeneteik jól hangzó, ám veszélyes tartalommal bírnak - mint pl multik haza, vagy a magyar föld nem eladó.

Kósa szerint ezek csak kárt okoznak, mert igazi mondanivalójuknak az kellene, hogy legyen, hogy pl a multik esetében ugyanazokat a szabályokat kellene alkalmazni velük szemben, mint külföldön, vagy az anyacégek saját országaiban - el kell törölni a listázási, polc, marketing és egyéb trükkös járulékos költségeket és az eddigi 3 hónap helyett 1 hónapra leszorítani a fizetési határidőket - hogy a magyar beszállítók ne menjenek tönkre.

A magyar föld védelmében olyan szabályokat, törvényeket kell hozni - amelyek legalább olyan szigorral bírnak, mint az ausztriai vagy a francia törvények.

Kósa beszélt arról is, hogy LESZ elszámoltatás - és példaként Al Capone -ét az egykori new yorki olasz maffiavezért hozta fel - aki bár egy egész bűnszervezetett irányított és soha nem kapták el bűncselekmény közben - mégis egy egyszerű adócsalás miatt börtönbe jutott.

Az elszámoltatás célja nem lehet bosszú tárgya, hanem világosan és egyértelműen minden estet egyenként kivizsgálva, részletesen fel kell tárni az országot megkárosító kormányzat munkáját.

A FIDESZ ezt végre fogja hajtani - ígérte Kósa, mintahogy lakossági kérdésre válaszolva elmondta, hogy a párt és kormányaparátusba utolsó pillanatban "beépített" "ejtőernyősök" - 5 - 6 éves vagy még hosszabb időtartamra "bebetonozott" tisztségeket is egyenként fogják felülvizsgálni.

Kósa Lajos végezetűl arra kérte a megjelenteket, hogy április 11-én támogassák a FIDESZ jelöltjét és a FIDESZ -t is - szavazataikat ne osszák meg, mert most mindre szükség lesz a Gyurcsány korszak lezárásához.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!