46 kisdiák kereszttüzében a békési polgármester


Kisdiákok ismerkedtek a helyi képviselő-testület munkájával a békési Városházán. Két nap alatt mintegy 45 általános iskolás adta egymásnak a kilincset a békési polgármesteri hivatal nagytermében, miután uniós projekt keretében tanáraikkal többek között a helyi rendeletalkotást tanulmányozták.

A TÁMOP 3.1.4. Kompetencia fejlesztés a Békési Kistérségi Általános Iskolában című pályázat részeként az Eötvös Általános Iskola 6.a. és 6. b. osztálya látogatott el a Városházára. Kalauzuk nem más volt, mint maga a polgármester, akihez kérdéseket is intézhettek a kisdiákok. A kezdeti megszeppenés után csak úgy záporoztak a kérdések a város vezetője felé, szóba került a sportklubok támogatása csakúgy mint a szelektív hulladékgyűjtés fontossága is vagy az uszoda megvalósulása is. A gyerekek a három hetes projekthét alatt 9 csoportban dolgoznak és mindennapi élményeikről egy-egy projektdossziét készítenek a pályázat részeként. A végső értékelés során a legjobbak egy ajándék kiránduláson vehetnek majd részt.

Ám addig is nap mint nap izgalmas kalandok várják őket, hiszen a délelőtti tanórákhoz Békés mindennapi életéből merítenek tartalmat. Így egy pékségben tett látogatás során nyert információ a kisütött kenyerek számáról alkalmas arra, hogy a másnapi matekórán kiszámolják, mennyi liszt szükséges ennek a mennyiségnek a megsütéséhez. A könyvtárban pedig az intézmény névadójának Püski Sándornak az életútjáról hallottak.

A polgármesterrel való találkozás az osztályfőnöki és a történelemórán kerül feldolgozásra majd. A látogatás során a gyerekek belenéztek a polgármester zsúfolt naptárába, megnézték az íróasztalát, és végigvették egy-egy fontos önkormányzati döntés előzményeit. A legkedvesebb kérdést, hogy szeret-e polgármester lenni a polgármester egy kislány tette fel. Az egyszerű kérdésre magától értetődően jött a válasz Izsó Gábortól: - Szerencsésnek érzem magam, hogy azzal foglalkozhatok, amit a legjobban szeretek csinálni.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!