Aláírták a szerzõdéseket - indul az uszoda építés!


Ma délelõtt 11-kor ünnepélyes keretek között a város vezetése és a kivitelezõk aláírták az uszoda, az inkubátorház és a fedett buszmegállók kivitelezési szerzõdéseit:

Izsó Gábor röviden ismertette, hogy milyen megfontolások és gazdasági döntések előzték meg a pályázatok sikeres előkészítését és milyen hosszadalmas út vezetett az uszoda létrejöttéhez.

A polgármester szólt arról is, hogy a Városházi Krónika februári számához egy kék színű borítékot is mellékelnek, amelyben egy levélben kérik meg a lakosság támogatását adó 1% felajánlásával a Békési Fürdőért alapítvány részére és a levél hátlapján az uszoda tervrajzát is mellékelik.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő - alpolgármester külön kitért arra, hogy az 1994 óta, az előző vezetés által folyamatosan ígérgetett uszodát a jobboldali városvezetés 3 év után valóban megvalósítja és további reményét fejezte ki, hogy a másik nagy horderejű projekt, az inkubátorház 2010-es megvalósulása is beváltja a hozzáfűzött reményeket.

Amint azt a Békés Mátrix a Vektor KFT ügyvezetőjétől, Varga Lajostól megtudta, az uszoda építése február 18-án, a terület átvételével kezdetét veszi.

A Mátrix ígéretet kapott arra, hogy minden lényegesebb és látványosabb munkafolyamatról időben értesítést kapunk.

A tanuszoda megvalósulása révén 2009. novembertől remélhetőleg nem kell többé a helyi lakosoknak a környező településekre vinniük gyermekeiket úszásoktatásra. A 360 millió forintból megvalósítandó inkubátorház esetében a legfontosabb szempont a vállalkozók segítése lenne. Egy olyan komplexum álljon a rendelkezésükre, ahol saját elképzeléseik figyelembe vételével alakíthatják ki telephelyeiket, irodáikat. A buszváró pályázata olyan kedvező finanszírozást biztosított az önkormányzat számára, hogy a 70 milliós beruházás 7 millió forint önerővel valósulhat meg. A három építési munka összesen 720 millió forintba fog kerülni, amelyhez Békés városának kevesebb, mint a felével kell hozzájárulnia.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


uszoda építkezés