Mik azok a Jó Gyakorlatok? Békési pedagógusok ismerkedtek új módszerekkel


A TÁMOP-3.1.4-08/2-2008-0013 azonosítójú „Kompetencia fejlesztés a Békési Kistérségi Általános Iskolában című projekt kötelező eleme – az intézmény innovációs tevékenységeinek megvalósítása céljából – jó gyakorlatok vásárlása.

jó gyakorlatok olyan programok, amelyeket a kifejlesztő iskolák kipróbáltak, mérhető eredményt tudnak felmutatni a program alkalmazása során. A kifejlesztett programok adaptálhatók, továbbfejleszthetők.

A Békési Kistérségi Iskola békési tagiskoláinak két jó gyakorlatot kell vásárolniuk és bevezetniük a TÁMOP 3.1.4 projekt keretében.

A CMPC-vel támogatott 1:1 tanulási környezet jó gyakorlat megismerésére április 29-én 30 pedagógus utazott Budapestre a Deák Diák Általános Iskolába. Két bemutatóórán és egy konzultáción vettek részt, ahol megismerték a tanulói laptop program alkalmazását.

A 2010/2011. tanévben a három békési tagiskola 20 tanulócsoportjában kerül bevezetésre a program. A több, mint 440 db tanulói laptop és 20 tanári laptop beszerzése a TIOP 1.1.1 pályázat keretében történik.

A Lőrincz-féle komplex tantermi játékok jó gyakorlat alkalmazását két tanórán, valamint egy tréning keretében a szolnoki Szandaszőlősi Általános Iskolában ismerhette meg 29 tanító és tanár május 11-én. A program a tagiskolák alsó tagozatában kerül bevezetésre.


Kis Eszter, projektmenedzser


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!