Jó volt Békésinek lenni vasárnap Debrecenben!


Megjelent: 2009 Október 12. ( Hétfő ) 21:02
Módosítva: 2013 Március 9. ( Szombat ) 12:05
Nagy sikerrel nyílt meg a város bemutatkozó kiállítása Debrecenben, a Konzervatórium Galériában. A Békés Mátrix is elkísérte a kiállítókat!

Hatalmas sikert és elismerést aratott a Békést bemutató kiállítás Debrecenben - így lehet talán egy mondtaban összefoglalni a vasárnapi kiállítás-megnyitót, melyen a Békés Mátrix is ott lehetett.

A Debreceni Egyetem Konzervatóriuma, a Békési KÉSZ, az Izatom -Art. és a Nefelejcs Egyesület közös szervezésében kivitelezett kiállítás komoly kulturális, gasztronómiai bemutatóval társított nívós rendezvény méltán nyerte el a szép számú közönség tetszését.

Vasárnap délután az esős idő ellenére is sokan voltak kíváncsiak Békésre, az itt készülő népművészeti remekművekre, amelyet Lukács Eszter, Dávidné Gyarmati Zsuzsanna, Tarrné Zsuzsa Ilona, Balog Gáborné és Kocsor Imréné válogatott munkáin keresztül ismerhettek meg.

A kiállítás anyagai mellett jelentős mennyiségű információs kiadvány - többek között a Békés Mátrix szórólapjai is megtalálhatóak voltak és sok egykori elszármazott békési vendég erősítette meg nekünk személyesen, hogy ismerik és figyelemmel követik a Békés Mátrixon a város életét.

A 9 asztalon kiállított műveket szinte körbe ölelte Csuta György festőművész akvarell kiállítása, amely önmagában is a művész nagyon sok tisztelőjét vonzotta a bemutatkozóra.

A vendégeket Deákné Domonkos Julianna Békés Város Kulturális Bizottságának tagja, önkormányzati képviselő köszöntötte, a rendezvényt Szentei Tamás a DMJV Polgármesteri Hivatalának Kulturális Osztályvezetője nyitotta meg.

Csuta György kiállítását Dr Cs. Tóth János művészeti író, a Méliusz Központ igazgatója nyitotta meg.

Élőben fellépet a Kis -Belencéres Barna Zoltán szakmai irányításával és a Városi Fúvószenekar Bagoly László karnagy vezetésével.

A Kis Belencéres fellépése előtt érkezett a hír, hogy a Nagy Belencéres csapata pár órával korábban Nagykállóban a Kállai Kettős Néptáncfesztiválon külön nívó díjat szerzett!

A művészeti bemutatókat állófogadás követte, ahol a vendégek megkóstolhatták az igazi békési ízeket: a Békési Pálinka Zrt nedűit, Kovács István és a Klement József hentesmesterek kolbászait, Szűcs László kecskesajtját, Nagy Sándor borászatának remekeit, illetve Lagzi János cukrászmester finomságait.

Talán Dr Pálmai Tamás és Csuta György fogalmazták meg a legtalálóbban ennek a debreceni kiállításnak az értelmét:

" KELLETT EZ NEKÜNK, MERT JÓ ÉRZÉS VOLT BÉKÉSINEK LENNI DEBRECENBEN"

Képek a kiállításról!

Videók a kiállításról!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!