Elballagott három osztály a református gimnáziumban


Május 2-án három végzõs osztály ballagott el a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban. Az osztályfõnökök: Veres Krisztina, Pappné Somlyai Csilla és Dávid László. A templomi istentiszteleten Katona Gyula a hívõ ember lelki fegyvereirõl beszélt Pál efézusi levele 6.fejezete alapján. A rendezvényen megjelent Izsó Gábor polgármester, presbiter is.

Katona Gyula elmondta: az élet olyan, mint egy szűnni nem akaró harc, amelyhez szükséges Isten fegyverzetének felöltése. A fontos az, hogy ne a magunk küzdelmét harcoljuk meg, hanem Istenét. Ehhez ad eligazítást a felolvasott igeszakasz (Ef 6,10-17) is. Az Úrban kell megerősödnünk, nem a magunk erejében. Az élethez erő kell, és a ballagó diákok meg fogják tapasztalni, hogy Istentől ezt megkapják. – mondta. Isten ezt a küzdelmet már megharcolta értünk azáltal, hogy Jézust érettünk adta a keresztfán. A világban nem test és vér ellen van harcunk, hanem démoni hatalmak ellen. Maga az ördög áll a negatív jelenségek mögött, és ezer veszély leselkedik ránk minden nap. Nem az a megoldás, hogy jóshoz, kuruzslóhoz vagy "valamiféle paphoz" megyünk, hanem Istenhez. A Lélek fegyverei az igazság öve, a megigazulás páncélja, a békesség evangéliumának saruja, a hit pajzsa, a Lélek kardja és az üdvösség sisakja.
Izsó Gábor polgármester arról beszélt, hogy meghatódva áll ott az úrasztalánál, mint aki negyven éve érettségizett. Büszke arra, hogy ott érettségizett, mert az iskola sok kiművelt emberfőt adott a városnak, országnak. Az egyre zordabb világban a hit pajzsa az a többlet, amit az iskola ad, és amellyel meg lehet állni. – hangsúlyozta.
Szabó Endréné ünnepi búcsúbeszédében utalt a ballagásra és az érettségi tablóra, mint hungaricumra, valamint arra, hogy az ifjúság hite a jövőbe vetett hit. A világ tele van veszélyekkel, de ez az iskola sok olyan dolgot adott, amely védelmet ad: a Szegedi Kis István Református Gimnázium diákjai nevelést és értékrendet kaptak.
A ballagási ünnepség végén könyvjutalmat vettek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó tanulók.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!