BREAKING NEWS: Hatalmas csőtörés a Dr Hepp tagiskolában!


MA DÉLUTÁN DŐL EL - LESZ E TANÍTÁS, DEÁKNÉ DOMONKOS JULIANNÁVAL MA REGGEL KÉSZÍTETTÜNK INTERJÚT:

Hatalmas csőtörés történt a Dr Hepp tagiskolában ma délután, az ablakon folyó vizet egy arra járó lakos vette észre.

Amint azt a helyszínen megtudtuk, egy meleg vizes, flexibilis cső törhetett el és ez árasztotta el az első szint egy részét illetve több tantermet is.

A tantermekben bokáig érő melegvíz fogadta az elsőnek helyszínre érkezőket, a kármentésben részt vesz az iskola tanári kara és családtagjai is.

Dr Pálmai Tamás alpolgármester a Mátrixnak elmondta, hogy külön köszönetet érdemelnek a Békési Önkéntes Tűzoltók, akik speciális síkvízben is használható szivattyújúkat azonnal rendelkezésre tudták bocsájtani a mentéshez.

Izsó Gábor polgármester is a helyszínen van, jelenleg Deákné Domonkos Juliannával a tagintézmény vezetőjével és Farkas Lászlóné igazgatóval az azonnali teendőkről egyeztetnek. Az már biztos, hétfőn nem lesz iskola a gyerekeknek.

A Mátrix több tanárral is beszélt, akik elmondták, hogy nem csak egyes tantermek, hanem benne lévő felszerelések is eláztak, a károk pontos felmérése holnap reggel kezdődhet el.

20:00

Deákné Domonkos Julianna tagintézményvezető a Mátrixnak elmondta, hogy bár a részletes felmérés csak holnap reggel kezdődik, az máris látszik, hogy tanterem eszközeit, bútorzatait is valószínűleg cserlni kell majd. Az építkezés és az iskola biztosítással rendelkezett, részletes tájékoztatás holnap várható majd.

20:05

Amint azt Mészáros Sándor képviselőtől, a Önkéntes Tűzoltó Egyesület titkárától megtudtuk, a forróvíz az első emeleten az 1.c -ből árasztotta el a többi tantermet és helységet, a vezető szerint kb 6 tanterem lehet érintett, továbbá szertárak és egyéb helyiségek az első emeleten.

A forró víz mintegy 15-20cm magasan hömpölygöt, a pára és a forró gőz oldotta fel a festést a falakon, a plafonon és okozott további károkat. A víz átfolyt az ajtókon, le a födémen keresztül a földszintre is.

Amint azt Vágó Dénes, a Békési Köztestületi Tűzoltóság parancsnoka közölte, 17:46-tól 9 fővel szzintén bekapcsolódtak a mentési munkálatokba.

Január 24 11:00

Deákné Domonkos Julianna rövid interjúban összegezte az eddig történteket! DÉLUTÁN LESZ VÉGLEGES, HOGY LESZ E TANÍTÁS A DR HEPP TAGISKOLÁBAN.

Amint újabb információt kapunk, megosztjuk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!