Egészségna​p a Farkas Gyula Közoktatás​i Intézményb​en


A korábbi évek sikerei alapján idén is megrendezésre került a Farkas Gyula Közoktatási Intézményben az egészségnap, amely most is nagy érdeklődés mellett zajlott le. -Szarvas Réka védőnő cikke a Mátrixon

Ingyenes szűrővizsgálatokon lehetett részt venni, mint vércukor, koleszterin, testsúly, testmagasság, testzsír és vérnyomás mérésen. Ebben a tanévben újdonság volt a tüdő szénmonoxid szintjének a szűrése, valamint az iskola orvosa által megtartott arcdiagnosztikai előadás is. A diákok körében az előbbi, míg a dolgozók körében az utóbbi volt a népszerűbb.

A felsorolt vizsgálatokat a kistérségi vezető védőnő és a békés városi iskolavédőnők végezték, akik szakszerűen tudták kiértékelni a kapott eredményeket, valamint ezeknek a tükrében hasznos tanácsokkal is ellátták a résztvevőket az egészségük előrébb mozdítása és az egészség tudatos magatartás kialakítása érdekében.

A szűrővizsgálaton egy egészséges étel kóstoló is megrendezésre került,ahol különféle pogácsákat és szendvicseket,egészséges chipset és a tanulók által elkészített salátákat lehetett kóstolni az Arcadia cég, valamint az Abonett és a Pesti Malom jóvoltából. A rendezvény elengedhetetlen része volt a sport is. Zumba aerobikot és a TRX gépet próbálhatták ki a tanulók az iskola testnevelő tanárai és Fecó fitness jóvoltából. Mindezek mellett két játékos program is várta a résztvevőket az egészséges életmód népszerűsítése céljából, amelyekért értékes jutalmakat nyerhettek.

Az egyik a "keresd az egészséges életmód 10 pontját" kincskereső játék volt, ahol össze kellett gyűjteni a pontokat, majd egy papírra leírni azt és egy dobozba bedobni, melyből sorsoltak. A másik egy egészség-szerencse kerék volt - a diákok nagy örömére -, ahol kérdéseket tettek fel a témában és aki helyesen válaszolt, pörgethetett a keréken és nyerhetett egy ajándékot, mint például Zewa papírzsebkendő, Elmex fogkefe, Vega Naturella fűszerkeverék, Abonett szelet és Verbena cukorka.

Az egészségnapon rengeteg diák és dolgozó képviseltette magát, ezért remélhetőleg a jövő tanévben is megrendezésre kerülhet a már hagyománynak számító rendezvény.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!