Világbajnoki csapat edzője lesz a békési Kovács Gábor!


A békési Kovács Gábor és tanítványa ismét nemzetközi versenyre készül .

A sikerek "Kovácsa" lesz a világbajnoksági csapat vezető edzője!

A békési Kovács Gábor és tanítványa ismét nemzetközi versenyre készül .A tavalyi ifjúsági olimpiai bajnoki cím után idén is kirobbanó formában versenyez Tótka Sándor, a gyomaendrődi Körös Kajak SE versenyzője.
2010 -évi legnagyobb sportsikerét Tótka Sándor szállította Békés megyébe, a sportoló a Szingapúrban megrendezett ifjúsági olimpián aranyérmet nyert. A gyomaendrődi kajakos úgy tűnik, hogy nem ül a babérjain, hiszen szombaton kiderült, biztosan indulhat a rövidesen rajtoló brandenburgi világbajnokságon is.

Az elmúlt hétvégén a világbajnokságon való részvétel volt a tét az ifjúsági kajakosoknál. A második vb válogatót rendezték Szolnokon, ahol eldőlt ki utazhat a B csapat tagjaként Zágrábba az Európa bajnokságra, és kik Magyarország legjobbjai, akik A csapatként Brandenburgban képviselik a magyar színeket a világbajnokságon.

Az első válogatóhoz hasonlóan most sem talált legyőzőre 3 versenyszámban. Így a szabályok által engedélyezett maximális számú futamban állhat rajthoz a VB-n.

Ezzel az eredménnyel a magyar csapat legeredményesebb, első számú ifjúsági kajakosa lett.K-1 500 méteren imponáló versenyzéssel 2 hajó előnnyel futott át a célvonalon.K-1 és K-2 200 méteren, e távon szokatlanul nagy 1 hajóhossz előnnyel győzött, olyan idővel, amellyel a felnőtt válogatottban is eredményesen szerepelhetne.K-2 1000 méteren "csak" a második helyet szerezte meg, de ez lényegtelen, hiszen a szabályok szerint, ezen a távon már nem indulhatott volna a világbajnokságon.Most 2 - 3 nap pihenés következik, majd hétfőn 3 hetes kőkemény felkészítő edzőtábor veszi kezdetét Dunavarsányban és Szolnokon. Az utolsó heti program, utazás Brandenburgba, "akklimatizáció", majd a hétvégén maga a világbajnokság következik.

Gábor ( edző ) mindenképpen érmet vár Sanyitól, reméljük sikerül nekik.
Gratulálunk Sanyinak a kimagasló eredményeihez és edzőjének, hiszen jó edzésprogram kellett a kijutáshoz!

Szurkoljunk együtt itthon vagy Németországban, azért hogy július 28 – augusztus 1 között Sanyi eredményesen szerepeljen a vb-n és szépen csillogó érmekkel térhessen haza.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!