Elindult a gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam


Megjelent: 2011 Szeptember 19. ( Hétfő ) 09:20
Módosítva: 2011 Szeptember 19. ( Hétfő ) 13:27
A Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény Felnőttképzése Békésen egy igazán különleges és egyedülálló képzést indított, gyümölcspálinka-gyártó tanfolyamot.

A képzést szeptember 10-én nyitották meg, melynek célja mindazon elméleti és gyakorlati ismeretek átadása, amelyek elsajátításával a résztvevők képesek lesznek a gyümölcspálinka gyártástechnológiáját szakszerűen, gazdaságosan elsajátítani – tudtuk meg Medve Krisztina, felnőttképzési szervezőtől. A képzéseket heti két alkalommal péntek délután és szombat délelőtt tartják meg. Az elméleti órák a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben várják a tanfolyamon résztevőket, míg a szakmai gyakorlat elsajátításában a Békési Pálinka Zrt. szakemberei adnak segítséget. A képzés során a résztvevőknek modulok formájában kell elsajátítani a munkakezdés feladatait, a gyártás előkészítését és befejezését valamint a gyümölcspálinka készítést.

A pálinka gyártás fortélyait szeretné megtanulni Paulik György is, aki Kamuton él és azért jelentkezett a tanfolyamra, mert van családja tulajdonában egy szeszfőzde, ami jelenleg nem üzemel és ő szeretné ezt beindítani.

A gyümölcspálinka-gyártó tanfolyam sikeres elvégzését követően a resztvevők államilag elismert szakmai képzettséget tanúsító bizonyítványt kapnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!