Ismét adományt kapott a gyógypedagógiai oktatási egység


Még idén májusban több mint egymillió forintos támogatást kapott a Nemzetközi Jótékonysági Hölgyklub Egyesülettől a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény a Gyógypedagógiai Kollégiumban nevelkedők étkeztetésére. Az intézmény október közepén ismét adományt vehetett át Budapesten, Saághy Ágnes Elam, a Hölgyklub jótékonysági vezetőjének jóvoltából.

Saághy Ágnes Elam, a Nemzetközi Jótékonysági Hölgyklub Egyesület képviseletében még tavasszal látogatást tett Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben, és ajándékokat hozott az OBI jóvoltából, a gyógypedagógiai kollégiumban élő hetven gyermeknek. A szervezet emellett vállalta, hogy hat hónapon keresztül havi 200 ezer Ft-tal támogatja a gyerekek étkeztetését.

A Hölgyklub jótékonysági vezetője a látogatást követően, a Miele cég vezérigazgatójának segítségével gyűjtést szervezett, melynek köszönhetően 2 m3 ruhát, játékot, valamint 3 használt, de még működőképes háztartási gépet sikerült összegyűjteniük. Az adományt a hónap közepén a cég budapesti székhelyén adták át a Békés Megyei Tisza Kálmán Közoktatási Intézménynek. A gyógypedagógiai kollégium ismételten nagy örömmel fogadta a segítséget. Saághy Ágnes Elam, a budapesti találkozón továbbá hangsúlyozta, hogy karácsonykor névre és személyre szóló ajándékokkal lepik majd meg a gyerekeket. Ezeket a csomagokat a mintegy 120 fős tagságot számláló hölgyklub tagjai személyesen készítik el.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!