Főszerepben a szakképzés


Megjelent: 2011 November 30. ( Szerda ) 15:17
Módosítva: 2011 December 7. ( Szerda ) 13:33
Nyílt napok és szakmai találkozó a Tisza Kálmán Közoktatási Intézményben

A közelmúltban rendezte meg nyílt napját a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény gyomaendrődi és dévaványai oktatási egysége. Az eseményekhez kapcsolódóan szakmai találkozót is rendeztek, ahol a főszerepet a szakképzés fejlesztése kapta.

A nyílt napokon a pályaválasztás előtt álló tanulók szép számban érdeklődtek az iskola szakképzései iránt. A közoktatási intézmény diákjai betekintést adtak a különböző szakmák fortélyaiba, a dévaványai fodrász és szabó tanulók mutatták be tudásukat, a gyomaendrődi diákok cukrász bemutatóval és asztal terítési technikákkal kápráztatták el a nyolcadikosokat, míg a békési oktatási egység rendvédelmi képzésében részt vevő tanulói önvédelmi bemutatót tartottak emellett képviselte az intézményt a Tisza Média csapata is. Az érdeklődő diákok továbbá lapozgathatták az intézmény beiskolázási tájékoztatóját. A nyílt napok nagyon sikeresnek bizonyultak, hiszen Gyomaendrődre több mint százan, Dévaványára pedig közel hetven diák látogatott el. A nyílt napokon a szakképzés fejlesztése, fejlődése kapta a főszerepet, akárcsak azon a szakmai találkozón, amelyet a gyomaendrődi oktatási egységben ugyanezen a napon rendeztek meg. Az intézmény kiemelt céljai között szerepel ugyanis a szakképzés erősítése. Az iskola nyitott és együttműködik több vállalkozással. A szakmai fórum fővédnökei Pap Tibor, Dévaványa és Várfi András, Gyomaendrőd polgármesterei voltak, akik jelenlétükkel és védnökségükkel is kifejezték, milyen fontos egy – egy Békés megyei kisváros életében a vállalkozások megléte, fejlesztése, a minél jobban képzett munkaerő biztosítása.
- A fórumra olyan vállalkozások vezetőit hívtuk meg Gyomaendrődről, Dévaványáról és környékéről, akik szakképzési alapjukból iskolánkat támogatják, emellett együttműködnek velünk a tanulóképzésben és a felnőttképzésben – tudtuk meg Zámbó Andrástól, a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény igazgatójától. A megyei fenntartású intézmény tehát fontosnak tartja, hogy együttműködjenek vállalkozásokkal. Nagyon sok tanuló dolgozik különböző vállalkozóknál, ahol üzemi körülmények között szerzik napi gyakorlatukat. Az intézményben az elmúlt évek szakképzést elősegítő lépései és a cégekkel közös sikeres együttműködés és közös gondolkodás a diákok tanulmányi eredményének javulását hozta. Egy éve vezették be az ösztöndíjrendszert, ami után motiváltabbak lettek a tanulók. Emellett természetesen az is fontos szempont diákoknak, hogy olyan szakmákat tanulhatnak, amikkel el tudnak helyezkedni


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!