Megszületett Békés 2012. évi költségvetése!


Megjelent: 2012 Március 1. ( Csütörtök ) 21:46
Módosítva: 2012 Március 26. ( Hétfő ) 10:11
A várakozásoknak megfelelően végül elfogadta a Békési Képvelő-testület a város idei költségvetését. A két körben tárgyalt tervezet az előző évek költségvetéseivel nem összehasonlítható, mert szerkezetében jelentős változásokat eszközöltek, az új törvényi szabályozások.

Több mint négy milliárd forintban határozta meg a Képviselő-testület a város 2012. évi költségvetése bevételi és kiadási előirányzatainak főösszegét. Balázs László a pénzügyi bizottság elnöke szerint kevés a megyében olyan település ahol az önkormányzat működési hitel nélkül tervezi a 2012. évi költségvetését. Felelősségteljes gazdálkodásra utal az, hogy Békésnek idén sem kellett működési célú hitelt beterveznie.

Mucsi András az oktatási, kulturális és sport bizottság elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy a nehéz gazdasági helyzet ellenére város folyamatosan fejlődik így a vagyona továbbra is gyarapszik. Az önkormányzati szféra jelenleg az újra tervezés időszakában van, ezért még figyelmesebben kell lenni.

Izsó Gábor polgármester kiemelte, hogy évről évre nehezebb helyzetben kell meghozni az egyik legkardinálisabb döntést a testületnek. A közös cél, hogy talpra állítsuk az országot és, hogy a várost oly módon irányítsuk, hogy lehetőségekhez mérten ne terheljük tovább a lakosokat. Egyensúlyban kell tartani költségvetést, ami felelősségteljes hozzáállással kivitelezhető. A lakosok érdekeit szem előtt tartva racionálisan és költséghatékonyan kell gazdálkodnunk a jövőben is- hangsúlyozta a polgármester.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!