Sportágbörze és gyereknap Dánfokon


Megjelent: 2012 Május 9. ( Szerda ) 15:26
Módosítva: 2012 Május 21. ( Hétfő ) 11:16
Tizenhét sportág képviselői mutatkoznak be immáron ötödik alkalommal életre hívott békési Nagy Sportágbörzén.

Az egynapos rendezvényen a szervezők most is eseménydús és színes programokkal várják az érdeklődőket. Különlegesség és újdonság, hogy a börzének a Dánfoki Üdülőközpont ad otthont ami kíválóan alkalmas arra, hogy a gyermekek szabad levegőn sportolhassanak.

Május 26-án reggel kilnctől a szabadtéren különböző békési sportszervezet fiatal illetve rutinos sportolói képviseltetik és népszerűsítik saját sportágukat. Ebben az évben is olyan helyszín kialakítása volt a cél, ahol a fiatalok-idősek, egyének-családok egyszerre találkozhatnak a városban működő sportszervezetekkel. Beszélgethetnek a vezetőkkel, megnézhetik, kipróbálhatják az eszközöket, megismerhetik, megtalálhatják a számukra, vagy gyermekük számára a megfelelő sportágat.

Kitelepülő sportágak között találják majd az érdeklődők a kézilabdát, kosárlabdát, labdarugást, lovaglást, íjászatot, kajak-kenut, asztaliteniszt, ökölvívást, sakkot, aerobikot, atlétikát, kungfut, amerikai focit, súlyemelés, teniszt és végül de egyáltalán nem utolsó sorban air-softot.

Ebben az éveben a Nagy Sportágbörze stílszerűen a gyermeknappal is összekapcsolódik, így mozgalmas vetélkedőkben illetve játékos feladatokban is résztvehetnek a gyermekek. A győztesek illetve a legügyesebb versenyzők különféle ajándékokat nyerhetnek.

A jó hangulatról tizenegy órától Tücsök Peti és Hangya Levi zenés gyermekműsora gondoskodik ugyancsak kint Dánfokon. Május 26-án Dánfokra a belépés díjtalan.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!