Ötletes karácsonyi ajándék Kis Anikó békési fazekastól!


Forrás: Békési Fazekas - Kis Anikó
Helyszin: Kis Kerámia
Anikó műhelyében már készülnek a karácsonyi ajándékok…gyertyatartók, almasütők, kaspók, vázák, fűszertartók, különböző sütő- főzőedények sorakoznak a polcon!

Új ötlet a csokifondü, ami rendelhetö önállóan, de almasütő edénnyel ,ill. bögrével együtt is!

Íme a csokifondü használata:

Mikulás és karácsony idején összegyűlik sok-sok csokiféleség otthonunkban, amit kicsit változatosabban is elfogyaszthatunk.Bármilyen csoki van otthon, felhasználhatjuk! Szükség van kb.1- 1,5 dl főzőtejszínre, ez egy tábla csokoládéhoz elegendő. A csokoládét kis darabokra tördeljük, a tejszínt felforraljuk. A forró tejszínbe dobjuk a csokit, lassan kevergetve összemelegítjük. Az így kapott krémet átöntjük a fondüedénybe, ami alatt ég a mécses, melegen tartva a csokinkat…Ezután jöhet a mártogatás! Banán, körte, alma stb. mehet a csokiba.Ezt még feldobhatjuk tört mogyoróval, dióval is.

Az almasütő használata:

Vágjunk darabokra annyi almát amennyi belefér az almasütő edényünkbe.Szórjuk meg fahéjjal, cukorral, vaníliacukorral, darált dióval, akár pár szem mazsolával…mézet is tehetünk rá a cukor helyett.Gyújtsuk meg a mécseseket az edény aljában, fedjük le az almát és 30-40 percig "süssük". Élvezzük a finom illatokat, majd az edényből eszegetve az ízeket…

Remek karácsonyi hangulat, akár a csokifondü, akár az almasütő is! Mindezt még fokozhatjuk egy finom teával, a teáscsészét rátehetjük a mécsestartóra, ezzel is melegen tartva a teánkat.

Almasütő: 2500 Ft

Csokifondü: 2000 Ft

Szett: Almasütő+ Csokifondü egy db alsó résszel 3500 Ft.

Almasütő+ Csokifondü+ Teásbögre+ egy db alsó rész: 5000 Ft.

Igény szerint bármilyen variációban rendelhető!

Érd.: Kis Anikó Tel.: 06 30 2399 867.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!