Költőgéniuszokról a Jókaiban Prof. Dr. Czeizel Endrével.


2012. november 17-én, szombaton 9.30 órától délután 14 óráig „Kölcsönhatások a tudományban és a művészetben” címmel konferencia lesz a Jókai Színházban.

Az MTA Szegedi Akadémiai Bizottság Békés Megyei Tudományos Testülete, a Békéscsabai Jókai Színház, a Pedagógiai Társaság Békés Megyei Tagozata, valamint a Békés Megyei Tudásház és Könyvtár 2012. november 17-én, szombaton 9.30 órától délután 14 óráig "Kölcsönhatások a tudományban és a művészetben" címmel konferenciát rendez a Jókai Színházban.

A konferencián előadást tart Prof. Dr. Czeizel Endre orvosgenetikus, aki a nyilvánosságnak itt mutatja be először új könyvét, A magyar költőgéniuszok sorsa címmel, ami a nagy sikerű "Költők-gének-titkok" című könyv kiegészítése, folytatása.

A konferencia társelőadója lesz Darvasi Zoltán a nagyszalontai Arany János Emlékmúzeum igazgatója (előadásának címe: Arany János istenes élete), Prof. Dr. Szabó József nyelvész (előadásának címe: Baranya, Somogy és Tolna megyei német betelepülések néprajzi és nyelvi maradványai a földrajzi nevekben), és nem utolsósorban Dr. Reisinger János irodalomtörténész, Petőfi-kutató (előadásának címe: A legnagyobb emberi értékek Petőfi szerelmi költészetében).

A konferenciára jegyek vásárolhatók a Békéscsabai Jókai Színház Jegyirodájában, illetve az interneten, a színház honlapján, 800.-, 1000.- vagy 1200 Ft-os áron.

A konferencián való részvétel a pedagógusok számára beszámítható a hétévenkénti továbbképzés követelményeinek teljesítésébe (5 óra) – tájékoztatott bennünket Kónya István a Békés Megyei Közgyűlés alelnöke, a konferencia egyik szervezője.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!