Már 70 ezer forint gyűlt össze a békési szakosztályoknak!


Május 20-ig TE is támogathatod őket vásárlásoddal a Csapó Pékség boltjaiban, webáruházában! www.csapopekseg.hu

Bővebb információ a Csapó Pékség webáruházának főoldalán!

Folytatjuk sorozatunkat, melyben bemutatjuk a békési sportszakosztályokat, melyeket TE is támogathatsz!

A Békési Kajak – Kenu Club bemutatkozása:

Sportegyesületünk 1975-ben alakult, és a régió egyik legeredményesebb utánpótlás-nevelő bázisa lett. Több válogatott, és nemzetközi versenyeken is eredményes versenyző kezdte itt sportpályafutását. Legnevesebb közülük Pankotai Gábor, aki az 1995-ben Duisburgban megrendezett felnőtt világbajnokságon a K-4 200 m-es távon aratott győzelem után állhatott a dobogó legfelső fokára. Rajta kívül több versenyző jutott ki a nemzetközi porondra, ért el dobogós helyezést. A folyamatos létszámnövekedés az edzők lelkiismeretes munkájával az országos pontversenyben is előkelő helyet elfoglaló egyesületté alakította a lelkes amatőrök és sportszeretők által alapított egyesületet. Jelenleg is vannak utánpótlás válogatott kerettagjaink.

Egyesületünk Békésen működik a Körös-folyó partján (a gát város felöli oldalán) épített csónakházban (Békés, Tátra utca 36.). A kajak - kenu sport mindkét ága, a kajak és a kenu is elérhető már a lányoknak is. A kenu lányok számára új, hiszen a hazai és nemzetközi versenyeken pár éve kapott létjogosultságot, és az újdonság varázsa hatalmas vonzóerő lehet a fiatalok körében. Azok, akik nem szeretnének versenyszerűen kajakozni, kenuzni választhatják a túra vagy a sárkányhajózást mint szabadidős tevékenységet. Mivel ennek a sportnak alapfeltétele az úszni tudás, így ezt a sportot űzők mindenképpen elsődlegesnek tartják majd, hogy gyermekeik is megtanuljanak úszni, hiszen számukra természetes dolog, hogy valaki tud úszni.

Rajtuk kívül a masters versenyzőink is szép létszámmal vesznek részt az edzéseken. Igyekszünk a 4-5 éve e sportot abbahagyó volt versenyzőinket is bevonni az egyesület munkájába. Ez, a személyes példamutatás révén a kezdő versenyzők hozzáállásának javulását, és motivációjának erősödését vonja maga után.

Egy korábbi pályázaton nyert két sárkányhajónk lehetővé teszi, hogy a teljesen kezdő, vagy csak a hétvégi sportolási lehetőséget kereső fiatalok és idősebbek is megtalálják a számukra vonzó mozgásformát, amely a természetben folytatható. Ezáltal a sportot nemrég abbahagyók számára is lehetőség nyílik ennek az új mozgásformának az elsajátítására, a versenyeken való részvétel pedig újabb sikerélményeket adhat mindenkinek.

Az úgynevezett csapatépítő tréningekre is alkalmat kívánunk biztosítani a városi és a környékbeli vállalkozásoknak. Ezzel az egészséges életmód és a környezettudatos viselkedés kialakításában is szerepet vállal egyesületünk. A Körösök a mai napig megőrizték félvadságukat, így a várostól nem nagy távolságra evezve is benépesül állatokkal a folyó partja. Ennek megismerése motiválhatja a résztvevőket, hogy figyeljenek közeli és távolabbi környezetük tisztaságára és az környezettudatos életmóddal is javítsák a természet megújulását és fennmaradását. A fiatalok megismertetése a vízen való közlekedéssel a későbbi életükben a környezetbarát és környezetkímélő lét életformává válását vonzza maga után.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!