A refiseké a legjobb ószövetségi előadás


Békés megye tíz középiskolájából a 2012/13-as tanévben közel háromszáz diák csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepe elnevezésű rendezvényhez, melynek keretében bibliai történeteket mutattak be a Békéscsabai Jókai Színház nagyszínpadán.

Az iskolák társulatai a pedagógusok, és a Jókai művészeinek segítségével, saját jelenetüket bemutatva válhattak a tavalyihoz hasonlóan egy egész estét betöltő színházi előadás részévé.

A békési református gimnáziumban az Eszter Könyvének színrevitelére Refi Színi – Suli néven alakult társulat, melynek munkáját egész évben három pedagógus, valamint a színház neves rendezője, Merő Béla segítette.

A múlt hónap végén a színházi program zárásaként, a rengeteg próba és készülődés után végre elérkezett a bemutató ideje, melyet nagy érdeklődés kísért, három teltházas előadással.

A Szegedi Kis István Református Gimnázium közel harmincfős csapata a premier estéjén a zsűritől megkapta "A legjobb ószövetségi előadás" címet, sőt az iskola azon diákjai, akik a Békés Városi Színjátszó Stúdió tagjaként szerepeltek Káin és Ábel történetében, "A legjobb hagyományos előadás" címet tudhatják magukénak.

"Az Ádámok és Évák Ünnepének a lényege nem a verseny volt, hanem az, hogy a fiatalok minél közelebb kerüljenek a színházhoz, és a Szentíráshoz. Ugyanakkor szerettük volna még szorosabbra fűzni a Jókai Színház és az oktatási intézmények eddig is gyümölcsöző kapcsolatát." – mondta Fekete Péter színházigazgató a bemutató napján.

Folytatás, jövőre …

Arató Tamás, Földesi Magdolna, Petneházi Eszter

Tételek: 1 - 20 / 104 (6 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!