Bemutatná a KBC a helyi termékeket!


Megjelent: 2013 Július 16. ( Kedd ) 14:24
Módosítva: 2016 Február 9. ( Kedd ) 12:02
A napokban Békésen tartotta ügyvezető testületi ülését a Közép- Békési Területfejlesztési Önkormányzati Társulás (KBC)

A három város - Békéscsaba, Gyula, Békés-együttműködésében életre hívott szervezetnek egyik fő célja a térség gazdaságának az élénkítése és fejlesztése.

Az ügynökség az elmúlt években igen sokat tett a közép-békési térség társadalmi, kulturális fejlődéséért. Ennek köszönhetően az itt élő emberek életminőségének javítása is jó úton halad. Az elmúlt években nívós turisztikai kiadványok készültek a KBC közreműködésében. Ennek egyik példája, hogy a társulás a közeljövőben 2,3 millió forint pályázati támogatásból a közép-békési helyi termékek bemutatását célzó kiadványt hoz létre.

Izsó Gábor elnök, Békés polgármestere elmondta, hogy Békés megye centrumában elhelyezkedő három település gazdaságában máig meghatározó a mezőgazdaság. A magazin lehetőséget teremt arra, hogy a térségben működő termelők és kézművesek részéről a helyben megtermelt egészséges élelmiszer alapanyagokat és kézműves termékeket az ide érkező turistákkal is megismertessék. Az átfogó kiadvány segítené továbbá, hogy a helyi termelők minél hatékonyabban bekapcsolódjanak a mára országosan is közkedvelt "Menzaminta=Mintamenza" programba.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!