Vitaminokról általában 1. rész


Közeledvén az őszi-téli megfázós időszakhoz, segíthetünk szervezetünknek egészségesnek maradni, vitaminokkal.Cikkünk szerzője Jeszenszky Attila, a Levendula Patika szakgyógyszerésze, a gondoskodo.hu és az immunspecialista.hu főszerkesztője!

Az ember egészségi állapota nagymértékben függ a táplálkozással a szervezetbe jutó ásványi anyagok, nyomelemek és vitaminok mennyiségétől és minőségétől.

A vitaminokra a szervezetnek feltétlenül szüksége van. Kis mennyiségben ugyan, de elengedhetetlenül fontos. A vitaminhiány számtalan problémát okoz a szervezetben. Mai táplálékunk sajnos már nem tartalmazza azt a mennyiségű vitamint, amennyire szükségünk van.

Ezért ajánlatos táplálék kiegészítőket fogyasztani. Táplálék kiegészítők vásárlása előtt alaposan tájékozódjanak a Levendula Patikában, mivel sajnos vannak olyan készítmények forgalomban, amelyek a napi vitaminadagnak, csak kis hányadát teszik ki.

Megbízható forrásból, lehetőleg növényi kivonatból készült vitaminokat és egyéb kiegészítőket keressenek a Patikában!

Ezeket a szervezet is sokkal jobban tudja hasznosítani. A elkövetkező cikkekben leírom és így tájékozódhat, az egyes vitaminok szervezetre gyakorolt hatásáról, az adott vitamin hiányának, betegséget okozó hatásáról.

A vitaminokat két részre osztjuk Vízben oldódó vitaminok (a többletként bevitt vitaminok, a vizelettel ürülnek)

C-vitamin, B1, B2, B6, B12, H, Folsav,

Zsírban oldódó vitaminok (a többletként bevitt vitaminok, a zsírszövetben rakározódnak)

A vitamin, D vitamin, E vitamin, K vitamin

További cikkeink:

www.gondoskodo.hu

www.immunspecialista.hu

www.facebook.com/levendulapatika


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!