XII. BÉKÉS – KÖRÖS KUPA teremlabdarúgó torna - U13.


A Békési Futball Club szervezésében december 13-án a 13 évesek számára került megrendezésre a XII. Békés – Körös Kupa teremlabdarúgó torna. A Városi Sportcsarnokban 5 csapat részvételével körmérkőzéses rendszerben zajlottak a küzdelmek.

Torna végeredménye:

  • Nyárlőrinc, 2. Békési FC "A", 3. Békési FC "B", 4. Kétsoprony, 5. Jankay T. Két Tanítási Nyelvű Ált. Isk, Békéscsaba.
  • Különdíjak:

    Gólkirály: Horváth Balázs (Nyárlőrinc)

    Legjobb játékos: Balázs Attila (Békés "A")

    Legjobb kapus: Kardos Dániel (Békés "B")

    A Békési FC "A" és "B" csapatának tagjai: Balázs László, Korcsok Dániel, Kecskeméti Attila, Varga Balázs, Mester Nándor, László Rómeó, Bereczki Péter, Rigler Attila, Balázs Attila, Római Normen, Barkász Márton, Bereczki Jonatán, Kántor István, Forrás Zoltán, Búzás Benedek, Balogh József, Rácz Zsolt, Papp György, Római Ruben, Surman Csaba, Kocsor Sándor, Kardos Dániel, edző: Puskás Károly.

    A XII. Békés – Körös Kupa küzdelmei januárban az U.15 és U.17-es korosztályban folytatódnak.

    2013.12.14.

    Békési tornagyőzelem Törökszentmiklóson!

    IV. Törökszentmiklósi Kupa utánpótlás teremlabdarúgó tornán vett részt a Békési FC ifjúsági korú labdarúgói. A 8 csapat két csoportban 1 x 20 perces mérkőzéseken bizonyíthatott. ( A. csop.: Törökszentmiklósi FC, Mezőtúri AFC, Rákóczifalva SE, Túrkevei VSE. B. csop.: Szajol KLK, Kisújszállási SE, Kunszentmártoni TE, Békési FC)

    Békési FC eredményei:

    Csoportmérkőzések:

    Békés – Kunszentmárton 0 – 3

    Békés – Szajol 3 – 1

    Békés – Kisújszállás 6 – 2

    A csoportban körbeverés történt, így három 6 pontos együttes ( Szajol, Kunszentmárton, Békés) végzett az élen. De az elődöntőbe csak két csapat juthatott, így a gólkülönbség döntött.

    B. csoport végeredménye: 1. Szajol (6p.), 2. Békés (6p.), 3 Kunszentmárton (6p.), 4. Kisújszállás (0p).

    Elődöntők:

    Békés – Törökszentmiklós 3 – 0

    Szajol – Túrkeve 3 – 2

    Döntő:

    Békés – Szajol 2 – 1

    A torna végeredménye:

  • Békési FC
  • Szajol KLK
  • Törökszentmiklósi FC
  • Túrkevei VSE
  • Kunszentmártoni TE
  • Mezőtúri AFC
  • Kisújszállási SE
  • Rákóczifalva SE
  • Legjobb kapus: Római Márk (Békés) lett.

    A békési Csikós István 1 góllal maradt le a gólkirályi címről, 8 találatot ért el.

    Békési csapat tagjai: Római Márk, Csikós István, Római Krisztofer, Szűcs Bence, Ollári Krisztián, Antóni Erik, Kocsis Dávid, Juhász Jenő, Csikós Lajos, Szabó Dávid, Fekete Szabolcs. Edző: Bíró Péter.

    Rosszul kezdtük a tornát, az első mérkőzésünkön azonnal egy vereségbe szaladtunk bele. Szerencsére nem omlott össze a társaság, sőt, rendeztük sorainkat és a csapat kellő mértékben felszívta magát. Már a csoportmérkőzések izgalmasan alakultak, mivel körbeverés történt és három csapat is egyforma ponttal végzett. Így az utolsó mérkőzésünkre úgy készülhettünk, hogy három góllal kell nyernünk, mert csak így juthatunk tovább. Ez a mérkőzés is izgalmasra sikeredett, mivel a Kisújszállás szerezte meg a vezetést, ami csak rontott a helyzetünkön. De a mérkőzés végére lendületbe jött a csapat és a 6 – 2-es győzelemmel bejutottunk az elődöntőbe. Itt a hazai együttest szép játékkal sikerült 3 -0-s arányban legyőznünk. Következhetett a döntő. Újra a Szajol együttesével kerültünk össze, akik nagyon kellemetlen ellenfélnek bizonyultak. Sokáig 1 – 1 volt az állás, hatalmas taktikai csata zajlott a pályán, rendkívül fegyelmezetten játszott mind a két együttes. De a mérkőzés végére jött a csattanó, 20 másodperccel a lefújás előtt kontrázhatott a békési csapat. A támadás befejezése Csikós Istvánra hárult, aki hatalmas lövéssel eldöntötte a mérkőzés végkimenetelét. A Szajol csapatának már ideje sem maradt a középkezdésre, így a békési srácok emelhették a magasba a győzteseknek járó serleget.


    Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!